Takács Kincső olimpiai kvótát szerzett!

Nem volt egyszerű napja Takács Kincsőnek. Világbajnok kenusunk előfutamában a negyedik lett, így a középfutamból kellett bejutnia a döntőbe. Ez sikerült, így harcba szállhatott az egyetlen még hiányzó női kenus indulási jogért. Kincső, ahogy a 2011-es VB-n most is a kilences pályáról rajtolt, és egészen sokáig a mezőnnyel együtt evezett, egyedül a független színekben induló Yuliya Truhskina tudott elszakadni tőlük. Világbajnokunk végül hatalmas hajrával a második helyen ért célba, vagyis sikerült elérnie a kitűzött célt, megszerezte az olimpiára a kvótát.

„Egy nagyon nyugodt felkészülés van most mögöttem. Mentálisan nem voltak körülöttem zavaró tényezők. Végre ki tudtam adni magamból adni azt a teljesítményt, ami bennem van. Hullámzó nap volt. Az előfutam után össze kellett rántanom magamat, mivel egy olyan hibát követtem el, amit nagyon sajnáltam. Azt éreztem, hogy rendben vagyok fejben és fizikálisan is. A középfutam kezdett alakulni, de éreztem, hogy van még bennem több is.”

Kincsőnek a siker nem jelent automatikus párizsi indulást, ugyanakkor a versenyszámban riválisaival szemben 1-0-ra vezet. A párost sem engedi el, ehhez azonban majd nyernie kell a második válogatón is. Kenusunk a holnap kezdődő Világkupán is rajthoz áll C-1 200 méteren, de az már az újabb felkészülés kezdete a júniusi válogatóra.