Kopasz Bálint és Varga Ádám a mezőny élén

Újra kettős magyar győzelem a királyszámban Szegeden! Kopasz Bálint és Varga Ádám egymást követve ért célba az első két helyen K1 1000 méteren. Bár a szövetségi kapitánynak nem ma kell döntenie arról, hogy kiket visz el magával Párizsba, talán nem túlzás ha azt állítjuk: a szoros és kiegyenlített kajakos élmezőnyből ez a két fiú kiemelkedik, és minden bizonnyal a fogadóirodáknál az ő éremszerzésükre lehet majd a legkevesebb pénzt nyerni, hiszen mindketten ott vannak a favoritok közöttl.

Pedig Szegedn itt volt a komplett élmezőny – Thomas Green, Josef Dostal, Jakob Thordsen, Fernando Pimenta. Utóbbit Bálint már a vasárnap reggeli középfutamban is megelőzte, majd a döntőben is ellenállhatatlanul versenyzett. Az M4Sportnak így fogalmazott a futam után:

„Nagyon örülök, hogy a mai napon ilyen szuper formát tudtam hozni, idén még nem eveztem egyszer sem 3:24-et. A tegnapi 500 méter után tudtam regenerálódni és a szélviszonyok is kedveztek nekem. Annak külön örülök, hogy lényegében mindenki itt volt, aki számít és tudtam egy nagyot csatázni. A végére azért én is elfáradtam, de ez nem csoda, mert az elmúlt hetekben kőkeményen edzettem.”

Bálint a hétvégén két győzelmet is aratott, hiszen szombaton fölényesen nyerte a K1 500 m döntőjét is. Rajta kívül három győri versenyzőnek szurkolhattunk. Takács Kincső C1 200 méteren a sikeres olimpiai kvalifikáció után a B döntő második helyén zárt, s miután Horányi Dórát megelőzte, 1-0-ra vezet a szám olimpiai indulásáért vívott csatában – ahogyan Bálint is vezet 1-0-ra Varga Ádám előtt K1 1000 méteren.

Két fiatal, még U23-as korú versenyzőnk is lehetőséget kapott. Rumi Gergő C1 500 méteren a B döntőig jutott, Tamás Gergő K1 200 méteren a középdöntőből már nem jutott tovább. K2 500 m mix párosban viszont Dráviczki Dórával (KKNKKA) remek pályát mentek és a negyedik helyen értek célba.