Tamás Gergő megtette az első lépést a VB csapattagságért

Nagyszerű pályát ment és megnyerte az ifi válogatót szombaton az a négyes, amit a szövetségi kapitány az előzetes eredmények és a közös edzés alapján állított össze – benne Tamás Gergővel, így megtették az első lépést K4 500 méteren a VB szereplésért. Ellenfeleik között volt az egy évvel fiatalabb versenyzőkből álló győri csapat – Nyíri Donát, Ivancsó Tamás, Taáp Tamás, Pápai Bence összeállításban, akik remek versenyzéssel a harmadik helyen zártak. A négyesből Ivancsó és Nyíri K2 1000 méteren is döntős volt, sokáig esélyük volt a harmadik helyre, végül ötödikként zártak. Richter Regő és Ferencz Bence K1 1000 méteren nem jutott tovább. Mind az hét versenyző edzője Tamás Gábor.

A kenusoknál is volt győri döntős. Németh Gergő tanítványai közül Nagy Zakariás és Kurczina Máté is remekelt az előfutamban, utóbbi meg is nyerte azt, a finálé viszont nem sikerült, a nyolcadik és a kilencedik helyen zártak. Pálla Bálint nem jutott a döntőbe, ahogy Borsodi Géza két még serdülő korú versenyzője sem, Böjte Bence és Ballagi Bendegúz azonban jó tapasztalatokat szerzett így még jobban felvértezve versenyezhetnek majd a saját korosztályukban.

Vasárnap Tamás Gergőnek nem sikerült megismételnie a tájékoztatón elért eredményét, pár tizeddel maradt el Kollek mögött, de a második helye jól jelzi, hogy érdemes egyszerre több vasat a tűzben tartani, és a júniusi válogatón visszavághat fehérvári ellenfelének. K2 500 méteren két egységünk is a döntőbe jutott, itt a várakozásoknak megfelelően Taáp Tamás és Pápai Bence ment éremért, s végül negyedikként futottak be. Az Ivancsó-Nyíri páros kilencedik lett. Nagyon jól ment a még serdülő korú Böjte Bence K1 200 méteren, és majdnem bejutott az ifik döntőjébe.

A kenusok mezőnylben Nagy Zakariás szerezte az egyetlen lrmet, a szegedi Szarka Krisztiánnal C2 500 méteren harmadikként zártak. A C1 500 méteres döntőjébe mindhárom versenyzőnk bekerült, Nagy éppen lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen zárt, míg Pálla a nyolcadik, Kurczina a kilencedik helyen végzett.