Kopasz Bálint megpróbálta a lehetetlent, Rumi Gergő élete első felnőtt világversenyén bronzérmes!

Méltósággal fogadta Kopasz Bálint, hogy a létező legrosszabb forgatókönyv miatt a leginkább szembeszeles, 9-es pályát kapta a K1 1000 méter döntőjében, ahol nemcsak a Világkupa siker volt a tét, hanem Varga Ádámmal a világbajnoki szereplés jogáért is harcolnak. Ellenfele szintén világklasszis, így a neki kisorsolt 3-as pálya eleve pár mp-es előnyt jelentett, ugyanakkor az is tény, hogy miután a középfutamban egymás mellett indulva a KSI versenyzője ért hamarabb a célba, ezen a hétvégén az őszi körülmények között megrendezett futamokon úgy, ahogy 2021-ben egy alkalommal, most is legyőzte bajnokunkat. A döntőben ugyan Bálint remekül ment, és 800 méterig Pimentával és Vargval együtt haladt, a végén már nem tudott újítani, így a dobogó harmadik foka lett az övé.

„A többiek közül senkit nem érzékeltem, egészen nyolcszáz méterig a saját pályámat mentem. Az utolsó kétszázra nagyon elfáradtam, ezért ki is néztem egy kicsit, megpróbáltam indítani még egyet, de túl sok erőm már nem maradt. Ez egy brutál kemény pálya volt nekem, a balos szembeszél miatt körülbelül tíz másodperccel tovább tartott, de elégedett vagyok, hogy ilyen körülmények között ilyen jól helyt tudtam állni.” 

Rumi Gergő és Molnár Csanád (MVM Szeged) a középfutam során helyet cseréltek a hajóban, amely akkor egy fantasztikus hajrát követően döntőt ért. A fináléban is minden tőlük telhetőt megtettek, sokáig a hatodik helyen haladtak, de aztán 250 méterrel a cél előtt volt egy komolyabb korrekció, ami miatt szinte nullára lelassult a hajójuk. Az újbóli ritmusfelvétel után a nyolcadik helyen értek célba.

Takács Kincső számára nem álltak jól a csillagok ezen a versenynapon. Az egyéni futamban peches körülmények között maradt le a döntőről, a C1 200 m B döntőjében pedig az addig mindig legyőzött Balla Virág is hamarabb célba ért. A tavaly óta FTC-ben keunzó társával a páros B döntő sem hozott sikert, ott a 7. helyen végeztek. Nagy Biankáék eközben az A döntő negyedik helyén zártak, így a VB indulásért megszerezték a vezetést a mi párosunkkal szemben C2 500 méteren.

A Világkupa utolsó versenynapjára három döntősért izgulhattunk. Mindjárt az első finálé a lehető legjobban sült el, Rumi Gergő és Gönczöl Laura (PACS-PACS) végig harcban volt a dobogóért, és C2 500 méteren végül bronzéremmel zártak. Ezután Erdőssy Csaba és Dráviczki Dóra (KKA) következett, akik végig az élmezőny mögött haladtak, és végül a hatodik helyen zártak. A nap végén Czéllai-Vörös Zsófia következett, aki egy olyan 5000 méteres versenyen indult 27 társával együtt, ahol 6 kört kellett megtenni, és rövid futószakaszok is voltak. A 26 km-re készülő versenyzőnk végig a TOP10-ben haladt és a végén a nyolcadik helyet szerezte meg.