Mosoni-Duna 75 leevezés és túraverseny

Ilyen még tényleg nem volt. Nemcsak a rekordnevezés miatt marad emlékezetes az idei Mosonmagyaróvár – Győr regatta, hanem a kiváló idő miatt is: végre nem esett az eső, hanem kellemes napsütésben – igaz helyenként szembeszélben – tehették meg a távot az igazolt versenyzők és a vízi túrázók, akik közül még olyan extrém vállalások is voltak, mint a teljes 75 km-es táv teljesítése SUP-pal.

Az esemény a szövetség és négy klub, a Graboplast Győr mellett a Kimlei Sárkányok VSE, Mosonmagyaróvári VSE, Győrzámolyi K4 Vízisport Egyesület együttműködésében valósult meg. Az elérhető távolságok és rajthelyek a korábbi évekhez hasonlóan alakultak:

  • Mosonmagyaróvár: 75 km
  • Kimle: 45 km
  • Dunaszeg: 16 km
  • Győrzámoly: 8 km

A távokat kiváló időben teljesíthették a versenyzők és a túrázók. “Nem is egy olyan sportoló volt, aki SUP-al teljesítette a leghosszabb, 75 kilométeres távot. Emellett voltak páros, négyes hajók, túra- és tengeri kajakos versenyzőink is. Nagyon jó érzés volt hallani a beérkezők élményeit. Sokan beszámoltak arról, hogy milyen gyönyörű szakasza ez a Dunának, és megerősítették, hogy biztosan jövőre is ellátogatnak. Egyébként voltak külföldi indulók is, Szlovákiából és Ausztriából érkeztek hozzánk.” – mondta Weisz Róbert.