Mitring Olivér, Aradi Álmos, Rumi Gergő és Nagy Zakariás először nyert felnőtt bajnoki címet

Nagyszerűen teljesített csapatunk a Doktor24 Felnőtt magyar bajnokságon, ahol csütörtöktől szombatig részben a gyermekbajnoksággal párhuzamosan futottak az esmények. Kopasz Bálint ezúttal is ellenállhatatlan volt, így minden számban, ahol elindult fölényesen nyert. Takács Kincső uralta az egyes számokat a kenusoknál, a még korosztályos versenyzőink pedig éltek a lehetőséggel, így többen is életük első felnőtt magyar bajnoki címét söpörték be.

Női kenuban Takács Kincső 2 aranyérmet is szerzett, így már pályafutása során 28-szor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Előbb C1 500, majd C1 200 méteren nyert. Párosban ezúttal a még ifi korú Szabados Szonjával állt rajthoz, ahol a klasszikus távon az ötödik, 200 és 1000 méteren pedig a hatodik helyen zárt a győri páros. Kincső versenyen kívül állt rajthoz a vegyes párosban, ahol Hajdú Jonatánnal remek időt mentek, és mindenkinél hamarabb értek a célba.

Férfi kenuban a nemrég ifi világbajnoki címet begyűjtő Nagy Zakariás és az U23-as világbajnok Rumi Gergő képviselte az egyesületet, nem is akárhogyan. Mindhárom éremből hoztak egyet, hiszen 200 méteren arany, 500 méteren ezüst, 1000 méteren pedig bronzérmes lett a párosuk. Figyelemre méltó a C1 200 méterenmegszerzett 4. és 5. helyük, ami bizakodásra adhat okot a jövő heti korosztályos magyar bajnokságra is.

Férfi kajakosaink közül vártuk, hogy Kopasz Bálint uralja a mezőnyt – és természetesen nem kellett csalódnunk. Olimpiai bajnokunk előbb 500, majd 1000 méteren söpörte be a bajnoki címét. Külön öröm, hogy mindkét versenyen ott állt mellette a dobogón Erdőssy Csaba is, aki mindkét számban harmadik lett. A királytáv után pedig azt mondta: hamarosan újra találkozunk a pódiumnál. És ez így is történt.

A sztori azonban a K2 1000 méteres döntővel kezdődik, ahol Aradi Álmos és Mitring Olivér alaposan meglepte a mezőnyt. A 9-es pályán indulva a két 19 éves kajakos rajt-cél győzelmet aratott, nem kevesebb, mint 5 másodperccel megelőzték a második helyen befutó Panyik-Kulifai egységet. A másik két győri páros Varga Olivér és Aradi Bátor az ötödik, Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó pedig a hatodik helyen zárt. Ezután jött a K4 1000 méter döntője, ahol két győri egység is elrajtolt a mezőnyben. Az Aradi Álmos – Mitring Olivér – Kolozsvári Brúnó – Erdőssy Csaba négyes féltávig a középmezőnyben haladt de aztán ritmust váltottak, és a végén gyorsvonatként robogtak a célig. Sokáig nem lehetett eldönteni, hogy lehajrázták-e a végén az addig vezető lágymányosiakat, de aztán a célfotónál kiderült, hogy igen, így 4 század másodperccel nyertek. A Mikó – Boros – Varga – Aradi B. négyes is jól teljesített, ők végük a hatodik helyen zártak.

A Bali Teamre épülő csapat a rövidebb távokon is megmutatta oroszlánkörmeit, K4 500 méteren az Aradi testvérek, Mitring és Kolozsvári alkotta kvartett a harmadik lett, K2 500 méteren Aradi Álmos és Mitring Olivér az ötödik helyen zárt, 200 méteren pedig ugyan a győri csapathajó a kilencedikként futott be, de Erdőssy Csaba tagja volt a Vasasra épülő győztes egységnek.

Az 5000 méteres távon is összejött még egy bronzérem, ezt a kajakosok közül Boros Adrián szállította. Aradi Álmos a 4., Kolozsvári Brúnó a 10., Varga Olivér a 11. helyen zárt.

Összességében 8 arany, 1 ezüst és 5 bronzéremmel a klubok közötti éremtábla élén zárt egyesületünk megelőzve a 7-7 aranyig jutó Szeged és MTK csapatát.