Bronzéremet hoztak sárkányhajósaink a magyar bajnokságról

Véget ért az idei sárkányhajó bajnokság, ahol a Graboplast Győr csapata – kiegészülve néhány versenyzővel a tatai Old Lake csapatából – az összetett pontverseny harmadik helyén végzett a Römi és a KSI mögött. Ez a klub történetének egyik legjobb sárkányhajós eredménye.

Rövid távon nagyon közel voltunk már a Römihez, többször elég jól megközelítettük őket, hosszú távon voltak nehézségeink, de a végére ez is összeállt – ártékelte a szezont a csapat kapitánya, Kozma Tamás. – A tavalyihoz képest a legnagyobb változás az volt, hogy eltűntek a fiatal kenusaink, közülök szerencsére Balla Levente maradt, aki nagy erőssége volt a csapatnak. A lányok vonalon úgy érzem erősek vagyunk, Hatoss Dorka vagy Heim Bianka komoly erősítést jelentett a csapat számára. A jó eredményhez az is kellett, hogy a tatai Old Lake-ből 7 versenyző összeállt velünk, és közös edzéseket is tartottak.

Kozma Tamással a jövőről is beszégettünk, mint mondta most érdemes lejönni evezni azoknak, akik szívesen kipróbálnák ezt a sportágat.

Létszámban is szeretnénk fejlődni, mert kellenek a fiatal versenyzők. Ha valakiben megvan a motiváltság, az edzettség, akkor nemcsak a hazai mezőnyben, hanem a nemzetköziben is lehet komoly eredményeket elérni. Érdemes egyébként most jönni, hiszen tét nélkül megízlelhető, hogy milyen a sárkányhajózás. Szerdánként vizi edzésünk, kedden közös kondiedzésünk van 18 órától, és többen a MSSZ-nél is versenyeznek, így számukra nem fejeződött be a szezon.