Takács Kincső megnyerte a pótkvalifikáció válogatóját

Jól sikerül az első nap I. Felnőtt Kajak-Kenu, U23 Kenu Válogató és Ifjúsági Tájékoztató Versenyen, ahol Takács Kincső C1 200 méteren azért szállt vízre, hogy megnyerje a futamot és így ő képviselhesse hazánkat a szegedi olimpiai pótkvalifikációs versenyen. Világbajnok kenusunk a futamot követően így értékelt:

„Jól sikerült a felkészülésem, azonban elvárhatónak nem mondanám ezt az első helyet. Idén sokat készültem a kenus lányokkal, nagyon jó meccseket mentünk minden edzésen, ezért fel voltam rá készülve, hogy szoros lesz a verseny.

Sikeres napot zártak a kenus fiúk is. Az U23-as mezőnyben Rumi Gergő C1 500 méteren második helyen végzett, az ifiknél párosban Kurczina Máté az újpesti Mitropoulos Iliásszal nyert, ugyanebben a döntőben Péter Zsolt Zsombor a szegedi Barna Dáviddal a negyedik helyen végzett. Máté C1 500 méteren is döntős volt, itt a hetedik helyen zárt.

Női kajakosaink is szép eredményeket hoznak az ifi tájékoztatóról, Gombás Alíz K1 500 méteren nyert, a döntőbe Moór Mirtill is bejutott és ő a 7. helyen zárt. A férfi mezőnyben a felnőtteknél nagyon jól teljesített K1 200 méteren Tamás Gergő, aki a harmadik helyen ért célba. Az ifiknél Taáp Tamás és Pápai Bence K2 500 méteres eredménye emelkedik ki, akik ugyancsak harmadikak lettek K2 500 méteren. Gratulálunk!