Kopasz Bálint újra világbajnok és olimpiai kvótaszerző

Kopasz Bálint aranyéremmel indított K-1 500 méteren, ezzel megszerezte negyedik világbajnoki címét, egyben az elsőt ebben a számban. Bálint a rajttól kezdve kontrollálta az egyébként nemzetközi klasszisok sorát felvonultató döntőt, gond nélkül visszaverte az ausztrál Jean van der Westhuyzen és a portugál Fernando Pimenta támadásait, és remek teljesítménnyel győzött. 

„Nagyon örülök neki, hogy ennyire kemény mezőny jött össze, mert így szép győzni. Úgy éreztem, hogy mentálisan is jól voltam, tudtam érzékelni a többieket mindkét oldalon, az volt a cél, hogy végig előttük legyek. Utolsó kétszázon még indítottam, ami kicsit merész volt, eléggé elkötöttem a végére, de sikerült nyerni. Azzal nincs gond, hogy holnap és azután szuper formába legyek, ezt gyorsan ki lehet pihenni. Körülbelül egy óra múlva kimegy a savasodás, és utána lehet folytatni a munkát. A párosunk már olimpiai szám, ami még fontosabb, így teljes mértékben arra fogok koncentrálni.” 

Kopasz Bálint a szegedi Nádas Bencével hatalmasat küzdött K-2 500 méteren, ahol már a döntőbe jutáshoz is maxot kellett menniük. A fináléban a 7-es pályát kapták, féltávnál még harmadikak voltak a , majd  talán még visszább is csúsztak a negyedik helyre, azonban az utolsó száz méteren újra frekvenciát tudtak váltani, amely ezüstérmet ért. Kopasz Bálint ezzel a pályával megszerezte a férfi kajakosok hatodik kvótáját, ezzel tökéletes a mérleg ebben a szakágban kvóták szempontjából.

„Bátran kijelenthetem, hogy bravúros volt a pályánk. A három hetes felkészüléssel ami mögöttünk van, ez óriási, a többiekhez képest jóval kevesebbet tudtunk készülni. A végében talán pont ez volt benne, nagyon elsavasodtunk. Sokkal több ellenfél itt volt, mint tavaly Halifaxban, de Bence végig nagyon jól adta a tempót és a ritmust.” – értékelt Kopasz Bálint.

Zseniális pályát ment Takács Kincső és a dunaújvárosi Hajdú Jonatán, és nagyon közel voltak a dobogóhoz C2 500 méteren a mix hajók versenyében, és a negyedik helyen zártak. Kincső C2 200 méteren az újpesti Horányi Dórával középfutamgyőzelemmel jutott a fináléba, ahol a roppant erős mezőnyben a hatodik helyen értek célba.