Kopasz Bálint újra bronzérmes a Világkupán

Kopasz Bálint továbbra is a világ egyik legjobb kajakosa, ezt ma is bizonyította Poznanban, ahol harmadik helyen zárt K1 1000 méteren a döntőben. Minden esélye megvan, hogy jövőre újabb érmet szerezzen az olimpián, a kvótáért viszont idén ebben a számban várhatóan nem ő áll majd rajthoz. A VK-t ugyanis a KSI-s Varga Ádám nyerte, aki Szeged után most is gyorsabb volt mindenkinél.

Mindkét magyar világklasszis megnyerte előbb az elő- majd a középfutamát, a döntőben pedig egymás mellől rajtoltak. A végső győzelemért ahogy Szegeden, most is hárman voltak harcban, a két magyar fiú mellett a portugál Pimenta – és a sorrend is azonos lett a két héttel ezelőtti döntő futammal. Ádámnak és Bálintnak is gratulálunk, biztosak lehetünk abban, hogy az ő versengésük sok érmet hoz majd a magyar kajak-kenu sportnak, hiszen olyan hozzáállással készülnek és olyan teljesítményt nyújtanak hétről hétre, ami igazi példaképpé emeli őket.

Takács Kincsőnek sem sikerült a visszavágás, noha nemcsak az előfutamban ment jobb időt, mint Balla Virág, hanem a reggeli középfutamban le is győzte a FTC-ben kenuzó ellenfelét. A döntőre aztán Virág az 1-es, Kincső a 8-as pályát kapta, így aztán itt nem volt olyan egyértelmű a párharc, mint Bálinték esetében. Kincsőnek ráadásul a rajtja sem sikerült, és végük a hetedik idővel ért célba. Virág az ötödik lett, így ahogy Szegeden a VK-n, ezúttal is a három futaból egyszer ért el jobb időt, mint Kincső – éppen a fináléban.