Kopasz Bálint Törökországban

A királyszám olimpiai címvédője idén csak arra koncentrál, hogy K-1 1000 méteren a lehető legtöbbet hozza ki magából – olvashatjuk akajakkenusport.hu beszámolóját. Kopasz Bálint már egy hónapja a törökországi Belekben készül, ahol főleg a kilométergyűjtésen van a hangsúly. Elmondása szerint eddig a betegségek és a sérülések is elkerülték. 

„Egy kis csatornában evezek, amelyen felfelé nyolc kilométert is tudok menni.Nagyjából fele olyan széles, mint a szolnoki pálya, kb. négy-öt hajó fér el egymás mellett. Van pár kilométer, ahol kőpart van, ezen a részen vannak a hotelek, többek között a mi szállásunk is. Utána jön egy vadregényesebb táj. Nagyon szép a kilátás, olyan mintha hegyek vennének körbe. Most a kilométergyűjtés a legfontosabb, erre pont megfelel nekem ez a szakasz. Kemény a víz, ami jó, mert az erőszintet is tudom tartani, de van egy pici folyása is, amit nem igazán értek, mert ez nem egy folyó, viszont sok híd alatt átmegyünk és azok lábánál látszik, hogy van egy kis folyás. Napi kétszer szállok vízre, amit futással, vagy kondival egészítünk ki. Eddig hibátlanul, sérülésmentesen tudtam megcsinálni az edzéseket. Egyre jobb a forma, gyorsul a hajó, emellett édesanyám szakmaiságában is maximálisan megbízom, szerintem nagyon jól állítja össze az edzéseket.”

Olimpiai bajnokunk szombaton érkezik tér haza Magyarországra, de nem marad sokáig, ugyanis egy héttel később Portugáliába, egészenpontosan Montebelóba utazik, ahol már a keményebb résztávosedzéseké lesz a főszerep. Bálint elmondta, idén mindent az ezer egyesre tesz fel, ebben a számban szeretne kijutni a párizsi ötkarikás játékokra. 

„Nem gondolkodom a párosban. A múlt évben sokakkal kipróbáltam, főként U23-as versenyzőkkel, de sajnos nem passzoltunk azokkal, akikkel összeültem. Bence Sanyival megy idén, így én igazából csak az ezer egyesre fókuszálok. Ez már egy olyan év, amikor nincs értelme próbálkozni a párkereséssel, mert az az ezer méter rovására menne.” 

A teljes interjú a kjakkenusport.hu oldalon olvasható el.