Kezdődik a II. korosztályos válogató

A tavalyi remek eredmények után idén többen korosztályt váltottak, de így is jó eséllyel pályáznak a csapatba kerülését. Csütörtökön veszi kezdetét a II. Ifjúsági és U23 válogatóverseny Szolnokon. Makrai Csaba és ifjabb Foltán László utánpótlás kapitányok ezen eredmények birtokában döntenek arról, hogy kik indulhatnak az idei ifjúsági és U23 világ-, valamint Európa-bajnokságon. A mai program:

Ifjúsági versenyzőink:

  • Női C2 500 m: Hoffer Eszter és Nagy Kincső mindjárt az első futamban rajtol
  • Férfi K4 400 m: Nyíri Donát és Pápai Bence két lágymányosi kajakossal egy hajóban indul
  • Női K4 500 m: Gombás Alíz egy vegyes csapat tagjaként indul, de rajthoz áll a Hollós Emma – Nyíri Bernadett – Petrik Abigél – Moór Mirtill kvarett is

U23-as versenyzőink:

  • Férfi K4 500 m: Tamás Gergő egy vegyes csapat tagjaként

Kajakban – egyesben és párosban – a két válogató összesített győztese csak a világbajnokságon indul, az Eb-n a válogatóversenyek összesített második egységei bizonyíthatnak. Amennyiben más-más egységek nyerik a válogatókat, szétlövésre kerül sor vasárnap. A fiúknál a Samu Péter, Gazdag Marcell, Kaed Ádám, Mircse Zoltán kvartett, míg lányoknál a Gombás Alíz, Pető Hanna, Tölgyesi Flóra, Szegedi Angelina egység várhatja lépéselőnyből a szolnoki versenyt.

A kenusoknál egyesben és párosban is mindkét nemzetközi versenyre a válogatók legjobbjait viszi majd ki Foltán László. Amennyiben a két válogatóversenyt különböző egységek nyerik, úgy szétlövés várható vasárnap. A négyes hajók összeállítására – a keretedzők bevonásával – az első és a második válogatóverseny eredményei alapján kerül majd sor.