SOSZ támogatást kap szakosztályunk

Összességében 325 millió forintos támogatást kapott a Sportegyesületek Országos Szövetségétől három kiemelt győri sportegyesület. A GYAC, a Győri Vízisport Egyesület és a Győri Úszó SE vezetőinek jelenlétében a polgármester és dr. Deutsch Tamás jelentette be a hírt a győri Városházán.

„Rendkívül fontos nap a mai a városunk életében, hisz olyan pénzösszeg érkezése, amire nem igazán számítottunk, komoly segítséget jelent az energiaválság időszakában. Úgy gondolom, ennek a pénznek már mindhárom egyesületnél meg van a helye. Olyan sportolók felkészülésére fordítják majd, akik már évek óta szép sikereket szállítanak az országunknak és Győrnek”– mondta az eseményen dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Dr. Deutsch Tamás rámutatott, hogy 2023 áttörés lesz az egyesületi támogatások terén, hisz idén nagyobb finanszírozást kapnak a kiemelt egyesületek, mint a szakszövetségek.

„Ebben az évben 80-100 millióval több pénz jut a kiemelt egyesületek támogatására, mint az ezt megelőző évben. A sportkormányzat 14 milliárd 440 milliót tud fordítani ilyen célra 2023-ban. Győrben a kitűnő szakmai munkának köszönhetően három kiemelt sportegyesületet tudunk támogatni a legnagyobb létszámmal működő GYAC 185, a Győri Vízisport Egyesület 100, a Győri Úszó SE pedig 40 millió forint támogatáshoz jut. Összességében tehát 325 millió forintot tudtunk a győri sportolókra fordítani.”– mondta a sportvezető.

Dr. Deutsch Tamás hozzátette, ezek az összegek rövidtávon segíthetik a győri versenyzők felkészülést is a jövő évi párizsi Olimpiai Játékokra.