Kopasz Bálint ezüstérmes, Takács Kincső negyedik az EB-n

Az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Kopasz Bálint előfutam-győztesként került a K1 1000 m fináléjába, ahol mindenki azt várta, hogy a világbajnok portugál Fernando Pimentával meccsel majd az aranyéremért. Sokáig úgy tűnt, ez így is lesz, ketten már a rajt után kiváltak a mezőnyből és sokáig fej-fej mellett haladtak. Kajakosunk 500 méternél minimális előnnyel vezetett, majd 750 méternél már tetemesebb volt ez az előny. Úgy tűnt, hogy senki nem állíthatja meg, a hajrá azonban váratlan fordulatot hozott, feltűnt a 9-es pályán lapátoló, fehérorosz Aleh Jurenyija, aki kihasználta, hogy egész délelőtt ezeken a pályákon kedvezőbben lehetett evezni, és elsőként haladt át a célvonalon.

„Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban. A szél miatt voltak pályakülönbségek, de ettől még nyerhettem volna. Számítottam arra, hogy Jurenyija is jó formát fog mutatni, bár az elmúlt években nem láttuk sokszor, de nagyon kemény versenyző, ezt ismét bizonyította. Az előző két szegedi versenyre, a világkupára és a válogatóra nagyon keményen készültünk, egy kicsit talán megfáradtam, de most jön egy kis pihenő.” – nyilatkozott Kopasz Bálint, hozzátéve, hogy mostantól az olimpiára készül.

C1 200 méteren Takács Kincsőnek nem sok hiányzott egy bronzéremhez, de az ugyancsak fehérorosz Julija Truskina alig több, mint 1 tizedmásodperccel gyorsabb volt, így világbajnok kenusunk a negyedik helyen zárt.