Kerethirdetés a válogatottaknál

Kerethirdetés a válogatottaknál

Kihirdették az utánpótlás korúak válogatott kereteit. A legjobbak között 23 győri kajakos és kenus kaphat lehetőséget a bizonyításra.

Tovább olvasom
Márványtáblát kaptak a mesterek

Márványtáblát kaptak a mesterek

Vén Lajos, Svidró József és Sztanity László is a mesteredzők névsorában.

Tovább olvasom
Varga Dávid készíti fel a thaiföldi kenusokat

Varga Dávid készíti fel a thaiföldi kenusokat

Thaiföld ötször nagyobb, mint Magyarország és hétszer annyian élnek ott, mint itthon. Évről évre többen utaznak nyaralni ide a világ minden pontjáról, de nemcsak a tengerpartja, Bangkok vagy pl. a filmekből is jól ismert úszó piac miatt, hanem mert olcsóbb, mint Hongkong vagy Szingapúr, jók a higiéniai viszonyok, lazábbak, mosolygósabbak az emberek és Dél-Ázsiában talán itt várják el a legkevésbé szigorúan a helyi kultúrához való alkalmazkodást. A turizmus mellett a világ sportjából is egyre markánsabb szeletet szeretnének, a nyári olimpiákról például eddig csak súlyemelésben, ökölvívásban és takewondo-ban szereztek érmeket - összesen harminchármat is - de egyre inkább nyitnak az eddig kevésbé népszerű sportok felé. A kajak-kenut kitől mástól, mint tőlünk magyaroktól szeretnék jól megtanulni - így került ki Thaiföldre versenyzőnk Varga Dávid, és menyasszonya Szilágyi Anett, akik néhány hónapja már a válogatott sportolók felkészítését segítik. Dávid mesélt az elmúlt időszak tapasztalatairól.

Tovább olvasom
Győri győztes a futótáborban

Győri győztes a futótáborban

Nagyon népszerű volt a vinyei utánpótlás tábor. Az ország minden tájáról érkezett, több mint 40 versenyző.

Tovább olvasom
Kincső lett az év kenusa

Kincső lett az év kenusa

2011, 2012 és 2015 után pályafutása során negyedszer lett az év női kenusa Devecseriné Takács Kincső.

Tovább olvasom
Horváth Bence az év férfi kajakosa

Horváth Bence az év férfi kajakosa

Egerben átadták a legjobbaknak járó díjakat. Az év férfi kajakosa: Horváth Bence

Tovább olvasom
Kammerer Zoltán Győrben készül a szezonra

Kammerer Zoltán Győrben készül a szezonra

Győrben, Tokár Krisztián csoportjával kezdi el a felkészülést a szezonra a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. A 39 éves klasszis a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a terveiről. A folytatásban itt is elolvashatják az interjút.

Tovább olvasom
Varga Dávid Thaiföldön kezdi edzői karrierjét

Varga Dávid Thaiföldön kezdi edzői karrierjét

Elutazott Thaiföldre az egyik legjobb férfi kenusunk, aki edzőként segíti majd a helyi versenyzők munkáját. Dávid a kajakkenusport.hu-nak nyilatkozott a váltásról.

Tovább olvasom
A víziturizmus fejlesztése kezdődött

A víziturizmus fejlesztése kezdődött

A Szigetköz él és élni akar - közel 300 milliós projekt indult a térség aktív víziturizmusának komplex fejlesztésére

Tovább olvasom
Évértékelő Kadler Gusztávval - az olimpia tükrében

Évértékelő Kadler Gusztávval - az olimpia tükrében

A riói ötkarikás játékokat követően már tavaly ősszel megkezdődött a felkészülés Tokióra. A 2020-as olimpiára ugyan csak két év múlva rendezik a kvalifikációs világbajnokságot - éppen Szegeden - de a Rió utáni első évben láthatóan sokan próbáltak új utat járni. A Graboplast Győr az olimpiai számokat tekintve két klubrekordot is felállított. Soha nem volt még olyan, hogy egy világversenyről négy érmet is szereztek volna versenyzőink olimpiai számban - márpedig Plovdívban ez is sikerült. Két-két arany és ezüst érem került a vitrinbe: KIV 500 m (Mozgi Milán, arany), CII 500 m (Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág, arany), KI 200 m (Horváth Bence, ezüst), CI 200 m (Devecseriné Takács Kincső, ezüst). A világbajnokságon aztán jött egy másik klubrekord. Az sem fordult még elő soha sem, hogy egy világversenyről minden olimpiai számban szerzett éremnél ott állt volna legalább egy versenyzőnk a dobogón. Racicében Fazekas-Zur Krisztina (KIV 500m) arany, Horváth Bence (KI 200m) ezüst, míg Devecseriné Takács Kincső (CI 200m) bronzérmet szerzett - azaz női kenuban és férfi kajakban csak győri versenyző ért oda a világbajnokságon olimpiai számban a dobogóra. Kadler Gusztávval, a Graboplast Győr elnökével az olimpia szempontjából tekintettük át az évet.

Tovább olvasom
Csütörtökön rajtol a maraton VB

Csütörtökön rajtol a maraton VB

Szeptember 7-től 10-ig a dél-afrikai Pietermaritzburgban rendezik az idei Kajak-Kenu Maraton Világbajnokságot. A magyar csapatban két győri is helyet kapott, a 18-szoros világbajnok Csay Renáta egyesben és párosban Bara Alexandrával (KSI) is rajthoz áll, míg az ifjúsági világbajnok Czéllai-Vörös Zsófi az U23-as mezőnyben egyéniben száll harcba az aranyéremért. A magyar csapat kedden este érkezett meg a helyszínre, és bizakodva várja a csütörtöki rajtot. A korábbi évekhez képest változás, hogy ezúttal négy napos lesz a VB, az első két nap az ifjúsági és U23-as mezőny, majd a felnőttek mérkőznek meg egymással.

Tovább olvasom
Kajak-Kenu OB, Szolnok, 3.nap

Kajak-Kenu OB, Szolnok, 3.nap

Ma ér véget a szolnoki kajak-kenu magyar bajnokság, az év utolsó nagy hazai versenye. A 200 méteres futamok mellett ma lesznek az ötezres döntők. A sprintversenyről a tegnapi naphoz hasonlóan most is élő szöveges eredménykövetéssel számolunk be. Akiknek szurkolhatunk: 11.30 KI 200m Szomolányi Máté (6), Hérics Dávid (7) 11.35 CI 200m Széles Gábor (1), Devecseri Ádám (2), Lantos Ádám (7) 12.00 NCI 200m Devecseriné Takács Kincső (4), Kulcsár Dorina (7) 12.10 KII 200m Nagy Péter / Szomolányi Máté (2) 12.15 CII 200m Széles Gábor / Balla Levente (2), Devecseri Ádám / Dóczé Patrik (6), Varga Dávid / Hajnal Jenő (7), Lantos Ádám / Takács Mihály (8) 12.50 KIV 200 m Kovács Attila / Nagy Péter / Gacsal Ákos / Szomolányi Máté (1) 12.55 CIV 200 m Sarudi Pál (Közgép) / Devecseri Ádám / Balla Levente / Hajnal Jenő (1), Lantos Ádám / Varga Dávid / Takács Mihály / Széles Gábor (8)

Tovább olvasom
Kajak-Kenu OB, Szolnok, 2.nap

Kajak-Kenu OB, Szolnok, 2.nap

A tíz döntőből hétben lesz kinek szurkolnunk az OB délutáni programjában. Élő szöveges tudósítással számolunk be a futamokról, itt lehet követni az eseményeket. A legfontosabb időpontok és a győri finalisták: 15.00 KI 500 m - Gacsal Ákos (6), Hérics Dávid (8) 15.14 NKI 500 m - Fazekas-Zur Krisztina (5), Bordács Blanka (6) 16.20 NKII 500 m - Fazekas-Zur Krisztina / Bordács Blanka (2) 16.25 CII 500 m - Dóczé Patrik / Takács Mihály (6), Széles Gábor / Balla Levente (7) 17.40 KIV 500 m - Fazekas-Zur Krisztina / Vad Ninetta (Vasas) / Takács Tamara (Vasas), Bodonyi Dóra (Közgép) (3) 17.45 CIV 500 m - Széles Gábor / Balla Levente / Sáling Áron / Takács Mihály (6), Varga Dávid / Mike Róbert (KSI) / Korisánszki György (KSI) Vasbányai Henrik (KSI) (8) 17.50 KIV 500 m - Kovács Attila / Nagy Péter / Gacsal Ákos / Erdőssy Csaba (9)

Tovább olvasom
Négy arannyal indult az OB

Négy arannyal indult az OB

Gacsal Ákos első felnőtt bajnoki címét szerezte, Fazekas-Zur Krisztina a négyesben nyert, Varga Dávid duplázott.

Tovább olvasom
Egy hét múlva Maraton VB!

Egy hét múlva Maraton VB!

Egy hét múlva kezdődik a Kajak-Kenu maraton VB Dél-Afrikában. Az ICF összegyűjtötte, melyik ország hány érmet nyert az eddigi világversenyeken.

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Kriszta az ICF Sportolói Bizottságában

Fazekas-Zur Kriszta az ICF Sportolói Bizottságában

A racicei világbajnokságon a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Sportolói Bizottságába új tagokat választottak. A női kajakosokat mostantól Fazekas-Zur Krisztina képviseli.

Tovább olvasom
Az év legfontosabb versenye jön

Az év legfontosabb versenye jön

Európa-bajnoki címekkel, ezüstérmekkel a hátuk mögött vágnak neki versenyzőink az év legfontosabb versenyének, a gyorsasági világbajnokságnak. Az EB-hez képest egyetlen változás, hogy Fazekas-Zur Krisztina is bekerült a csapatba, így az olimpiai bajnok női négyes egyetlen hírmondójaként a legutóbbi VB ezüstöt fényesítheti aranyra. Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág idén uralta a női kenusok mezőnyét itthon, és a kontinenstornán is aranyérmet szereztek ötszáz párosban, most is kinéz itt egy jó eredmény, Virág emellett a sprint távon is odaérhet. Horváth Bencét kétszáz egyesben csak az olimpiai bajnok előzte meg idén, Mozgi Milánék pedig a tíz év után a programba visszatérő új olimpiai számban mutatták meg Európának, hogy mennyire jók. Kammrerer Zoltánról kiderült, hogy nélküle nem érdemes összeállítani egy csapathajót, Varga Dávid pedig már szépen kóstolgatta Brendelt az ötezres távon, most is megcsipkedheti. Összesen tehát heten utaznak.

Tovább olvasom
Szinte mindenki dobogóra állt

Szinte mindenki dobogóra állt

Utánpótlásunk erejét ezúttal is sikerült megmutatni! A Szegeden rendezett ifjúsági- és U23-as gyorsasági magyar bajnokságon ugyan mindazok, akik már a felnőtt VB-re készülnek, de még a korosztály tagjai felmentést kaptak, nélkülük is nagy létszámban és eredményesen szerepeltek kajakosaink és kenusaink egyaránt. Összesen 36 versenyzővel vettünk részt a három napos versenyen, közülük tizenketten szereztek magyar bajnoki címet - a legtöbbet Takács Mihály, aki négy számban is nyerni tudott - és összesen 30-an (!) állhattak fel valamelyik versenyszám végén a dobogóra.

Tovább olvasom
Heten utazhatnak az ORV-re

Heten utazhatnak az ORV-re

Véglegessé vált az Olimpiai Reménységek Versenyére induló magyar keret, a szeptember 15-én kezdődő megmérettetésre hét fiatal kajakosunk és kenusunk utazhat.

Tovább olvasom
Pénteken kezdődik az ifi és U23-as OB

Pénteken kezdődik az ifi és U23-as OB

Szegeden rendezik idén az ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot. Néhány versenyzőnk , aki korban még beférne, ám a felnőtt világbajnokságra készül - Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső és Mozgi Milán - természetesen az év fő versenyére készül, így kihagyja ezt az OB-t, a többiek viszont, akik már a korosztályos EB-n és VB-n is bizonyítottak, ők mindannyian rajthoz állnak. Lesznek olyan sportolóink is, akik mind a két korosztályban hajóba ülnek, azaz már az idősebbekkel is megmérkőznek, miként néhány még serdülő korú kajakosunk is rajthoz áll majd az ifik között. Pénteken az ezer méteres, szombaton az 500, míg vasárnap délelőtt a 200, délután a négy- és ötezer méteres távokon rendeznek versenyeket. Íme a lista, ki hol indul.

Tovább olvasom
Elkészült a Kajak-Kenu pálya az EYOF-ra (video)

Elkészült a Kajak-Kenu pálya az EYOF-ra (video)

A héten Weisz Róbert versenyigazgató vezetésével elkészült az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jövő heti versenyeire a pálya és minden olyan kiszolgáló egység, ami nélkül nem lehetne kajak-kenu versenyeket rendezni. Az uszodákból jól ismert pályaelválasztó kötél segítségével, egyértelműen elválik a versenypálya és a felvezető sáv, amit az elsők között Lazúr Margaréta, EB bronzérmes kajakosunk próbált ki, akinek a közreműködésével elkészült az a kisfilm, ami sokat segíthet a versenyzők számára, hogy eligazodjanak a területen. Kedden és szerdán az 500, pénteken és szombaton a 200 méteres futamokat rendezik, információink szerint lesz live stream is, de aki teheti jöjjön ki és szurkoljon a magyar csapatnak, akik 16 számban állnak rajthoz az EYOF-on. Itt már a futambeosztást is meg tudjuk mutatni.

Tovább olvasom
Kammerer Zoltánnal kezdődik a VB négyese

Kammerer Zoltánnal kezdődik a VB négyese

A kapitány kijelölte a vb-n induló férfi csapathajókat.

Tovább olvasom
Sporttörténelmi győri sikerek Plovdívban!

Sporttörténelmi győri sikerek Plovdívban!

Az olimpiai számok szempontjából minden idők legsikeresebb eredményével zárt klubunk a plovdívi Európa-bajnokságon. Eddig ugyanis a világ- és Európa-bajnokságok tekintetében soha nem nyertek versenyzőink négy olimpiai számban érmet, most ez sikerült. Eddig csak egyszer fordult elő, hogy kettőnél több olimpiai számban győri versenyzőt dobogóhoz szólítottak volna, 2006-ban az EB-n Racicében Kammerer Zoltán KII 1000 méteren arany, KII 500 méteren ezüstérmet szerzett, míg Benkő Zoltán KI 500 méteren tudott nyerni. Most négy versenyzőnk négy olimpiai számban is sikeres volt, hiszen nyert a női kenu párosunk ötszáz méteren Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső jóvoltából, és ugyancsak nyerni tudott KIV 500 méteren a magyar hajó, a negyedik beülőben Mozgi Milánnal. A sprintszámok pedig két ezüstérmet hoztak, hiszen előbb Horváth Bence, majd Devecseriné Takács Kincső nyert ezüstérmet. A nem olimpiai számokban Varga Dávid CI 5000 méteren fantasztikus versenyzéssel ezüstérmet szerzett, a csapathajóink pedig döntőztek. Dávid CIV 1000 méteren hatodik, Kammerer Zoltán KIV 1000 méteren a kilencedikként ért célba a magyar egység tagjaként.

Tovább olvasom
Öt olimpiai számban is lesz felnőtt versenyzőnk a VB-n!

Öt olimpiai számban is lesz felnőtt versenyzőnk a VB-n!

A korábbi évekhez képest több, öt olimpiai számban is érdekelt lesz a racicei felnőtt világbajnokságon a Graboplast Győr, hiszen Horváth Bence (KI 200m), Devecseriné Takács Kincső (CI 200m, CII 500m), Balla Virág (CII 500m), Fazekas-Zur Krisztina (KIV 500m) és Mozgi Milán (KIV 500m) is kiharcolta a részvétel jogát a válogató versenyeken. Bár néhány szétlövés illetve a maratoni világbajnokság válogatója még hátra van, már most majdnem két tucatnyi győri kajakos és kenus vívta ki a jogot, hogy világversenyen képviselje az egyesületet. Ebből az apropóból kértük Kadler Gusztávot, a klub elnökét, hogy értékelje a csapat eddigi teljesítményét.

Tovább olvasom
Már csak néhány nyitott kérdés maradt

Már csak néhány nyitott kérdés maradt

Véget értek a válogatók, már csak néhány szétlövés maradt a plovdivi EB utáni időszakra.

Tovább olvasom
II. válogató - 4. nap

II. válogató - 4. nap

Mozgi Milán és Varga Dávid voltak a győri főszereplők a válogató negyedik napján.

Tovább olvasom
II. válogató - 3. nap

II. válogató - 3. nap

Többet vártunk a mai naptól - bár több versenyzőnknek is sikerült előrelépni a legutóbbi válogatóhoz, a világbajnokságra ma Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág jutott ki, a papírformának megfelelően.

Tovább olvasom
II. válogató - 2. nap

II. válogató - 2. nap

Bizakodva várhatjuk a holnapi döntőket, hiszen a női egyes és páros 500 méteres versenyében sok győztes elő- illetve középfutamot teljesítettek versenyzőink a délelőtti programban. Fazekas-Zur Krisztina előfutamgyőzelemmel azonnal a döntőbe került női KI 500 méteren, Bordács Blanka a B döntőben indulhat (rajt szombaton 9.40 és 9.46). Mindkét versenyzőnk ott lesz az ezres döntőben szombaton - ez a tegnapi beszámolóból kimaradt - Kriszta az előfutamát, Blanka a középfutamát nyerve jutott el a legjobbak közé. Az ifiknél Gamsjager Lisa-Maria is remekelt, egyesbeli sikerének köszönhetően a középső pályáról rajtolhat majd (9.52), míg párosban az MTK-s Szendy Lillával lesznek nagy harcban az aranyéremért (17.55) A délutáni ifi KII 500 méteres döntőbe bekerült Bakó Lotti és Vincze Veronika is. A délutáni program is sikeres volt számunkra.

Tovább olvasom
II. válogató - 1.nap

II. válogató - 1.nap

Obert Ákos az első versenyzőnk, aki kvalifikált a világbajnokságra. Ma Szolnokon az ifjúságiak KIV 500 méteres versenyén ismét nyert az az egység, amelyben Borsodi Géza tanítványa is helyet kapott. A korábbiakhoz képest egy változás volt a csapatban, Gergő Bálint helyett Kós Benedek (Szarvas) kapott helyet Ákos, valamint a tiszaújvárosi Erős Patrik és a ferencvárosi Csokor Erik mellett. Ma az új egység majdnem 2 másodperces előnnyel nyerte a második válogatót, így olimpiai számban jutottak ki a korosztályos világbajnokságra. Lazúr Barnabásék negyedikek lettek. Szétlövés lesz a női ifi négyesben, miután ma a részben új összetételű Orosz Adrienn (DKSC), Lazúr Margaréta (Graboplast Győr), Gazsó Alinda (KSI), Gamsjager Lisa-Maria (Graboplast Győr) egység minimális különbséggel, de a második helyen végzett a Lucz-Kovács-Csikós-Biben egység mögött. A csütörtöki nap legnagyobb tétje a többi versenyszámban a döntőbe jutás volt, nézzük kiknek sikerült péntek délutánra kvalifikálniuk:

Tovább olvasom
Kezdődik a Sárkányhajó EB

Kezdődik a Sárkányhajó EB

Csütörtöktől vasárnapig Szegeden rendezik az ide Sárkányhajó Európa-bajnokságot. A versenyen nemcsak nemzeti csapatok, klubok is indulhatnak, így ott lesz a GYVSE csapata is. Sárkányhajósaink 21 számban állnak majd rajthoz, emellett Csay Renáta és Kótiné Fábián Ágnes több versenyszámban, míg Kozma Tamás, Kató Zoltán és Szigeti Ágnes a 10 fős masters mix kategória 200 méteres versenyén a csütörtöki 18.50-kor kezdődőd döntőben a nemzeti csapat tagjaként is érdekelt lesz.

Tovább olvasom
Országos Diákolimpia eredmények

Országos Diákolimpia eredmények

Sukorón rendezték az Országos Diákolimpia döntőjét. TOP6-os eredményeink:

Tovább olvasom
Az első győri ikerpár az Európa-bajnokságon

Az első győri ikerpár az Európa-bajnokságon

Lazúr Margaréta és Lazúr Barnabás első alkalommal képviseli együtt a magyar színeket Európa-bajnokságon. Mindez azért érdekes, mert viszonylag ritka, hogy ikrek jutnak el egy sportágban ilyen magas szintre. Mindketten elsősorban sprinterek, így Barni kétszáz méteren párosban, míg Szöszi ötszáz méteren négyesben - tehát az olimpiai csapathajóban - áll majd rajthoz a belgrádi Ifjúsági Kajak-Kenu Európa-bajnokságon. Ha pedig a Lazúr ikrek lány tagja is ott van, akkor a vidámság is garantált - egy csapatban mindig kell, hogy legyen, aki mindig mosolyog, az ugyanis előbb-utóbb átragad a többiekre akkor is, amikor éppen valakinek rossz kedve van. Azóta persze már azt is tudjuk, az első akadályokat mindketten sikerrel vették, így a vasárnapi döntőben ott lesz a Szendy Lilla - Lazúr Margaréta - Gamsjager Lisa-Maria - Gábor Netta valamint a Nikodém Patrik - Lazúr Barnabás egység is. A mosolyra mindenkinek minden oka megvan!

Tovább olvasom
I. Felnőtt EB-VB válogató - 2.nap - ÉLŐ

I. Felnőtt EB-VB válogató - 2.nap - ÉLŐ

Ma a páros versenyekkel folytatódik a program Szegeden. Hosszú idő után újra 200 méternél hosszabb távon áll majd rajthoz Horváth Bence, aki Mozgi Milánnal együtt az ötszáz párosnak fut neki - de rajtuk kívül tucatnyi győri egységnek szurkolhatunk, és színre lép parakajakosunk, Török Dávid is. A délelőtti futamokról az M4 Sport élőben közvetít, aki nincs itt a Maty-éren, érdemes bekapcsolnia a tv-t. Mi a tegnapi naphoz hasonlóan szöveges tudósítással követjük figyelemmel az eseményeket.

Tovább olvasom
I. Felnőtt EB-VB válogató - 1.nap - ÉLŐ

I. Felnőtt EB-VB válogató - 1.nap - ÉLŐ

Huszonhat versenyzőnk áll rajthoz az első EB-VB válogatón, többen jó eséllyel pályáznak, hogy kedvező helyzetből várják a folytatást. Szombaton és vasárnap az M4 Sport élőben közvetíti a döntőket, a mai finálék azonban csak a helyszínen követhetőek figyelemmel. Még a mai este folyamán a kétszázas döntők, illetve az ötszázas és ezres döntők utolsó 200 métere felkerül klubunk facebook oldalára, élő szöveges eredménykövetéssel pedig a nap történeteit itt dolgozzuk fel.

Tovább olvasom
Négy versenyzőnk utazhat a maraton EB-re

Négy versenyzőnk utazhat a maraton EB-re

Véglegessé vált a maraton EB utazó kerete. Négyen utaznak az egyesületből.

Tovább olvasom
Kezdődik az EYOF válogató!

Kezdődik az EYOF válogató!

Csütörtöktől szombatig EYOF válogató Szegeden a Maty-éren!

Tovább olvasom
Kiváló eredmények a szegedi Világ Kupán

Kiváló eredmények a szegedi Világ Kupán

A Graboplast Győr 5-5 kajakossal és kenussal, valamint egy parakajakossal képviseltette magát a szegedi Világ Kupán. A verseny bebizonyította, hogy valamennyien jó eséllyel pályáznak majd három hét múlva a válogatón, hogy Európa- és/vagy világbajnokságon is képviseljék a magyar színeket. Az esemény egyik legeredményesebb versenyzője ismét Balla Virág volt, aki ezúttal két számban indult és mind a kettőben nyert, emellett részese volt egy sporttörténelmi pillanatnak is. Devecseriné Takács Kincsővel ugyanis minden idők leggyorsabb futamát nyerték ötszáz méteren, ők az elsők, akik 1 perc és 58 másodpercen belül értek célba ezen a távon. Nyilvánvaló, hogy a széljárás és más egyéb körülmények miatt nincs két egyforma futam, ugyanakkor az 1 perc 57.242 mp-es eredmény és az, hogy két héten belül másodszor javítják meg a nem hivatalos világcsúcsot azt jelenti: jelen pillanatban ők a legjobb formában lévő női kenusok az egész mezőnyben.

Tovább olvasom
Helló Szeged, jövünk! - itt VK győri programja

Helló Szeged, jövünk! - itt VK győri programja

Pénteken kezdődik és remélhetőleg a vasárnapi fő programig tart majd a verseny kajakosaink és kenusaink számára Szegeden.

Tovább olvasom
Para, masters és szabadidős eredmények a hétvégi maraton bajnokságból

Para, masters és szabadidős eredmények a hétvégi maraton bajnokságból

Ezüstérmet szerzett Török Dávid a hétvégi maraton bajnokság egyik para szakági versenyén, míg a mastersek mezőnyében Kulcsár Mihály nyert a 60 év feletti kenusoknál. Eredmények

Tovább olvasom
Graboplast maraton magyar bajnokság

Graboplast maraton magyar bajnokság

Csay Renáta a hétvégén beérte Kammerer Zoltánt a magyar bajnoki címeket tekitve, győri színekben már mind a ketten 34 felnőtt elsőségnél tartanak.

Tovább olvasom
Balla Virág volt az első Világ Kupa sztrája

Balla Virág volt az első Világ Kupa sztrája

Tökéletes hétvégét zártak női kenusaink a montemori Világ Kupán, hiszen négy számban is indultak, de egyetlen más nemzet versenyzője sem előzte meg őket. A párost fölényesen nyerték, az egyéniben pedig rendre Balla Virágé lett az első, Devecseriné Takács Kincsőé pedig a második hely. Két legendánk, Fazekas-Zur Krisztina és Kammerer Zoltán ismét felállhatott a dobogóra, Mayer Keán pedig egy hetedik hellyel köszönt be a felnőtt mezőnybe.

Tovább olvasom
Öt versenyzőnk indul a montemori Világ Kupán!

Öt versenyzőnk indul a montemori Világ Kupán!

Fazekas-Zur Krisztina, Kammerer Zoltán, Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág és Mayer Keán is elutazott Portugáliába, hogy a május 19-21-ig tartó Világ Kupán egy vagy több számban rajthoz álljon. Íme a program:

Tovább olvasom
Tíz éve névadó szponzorunk a Graboplast!

Tíz éve névadó szponzorunk a Graboplast!

Névadó főszponzorként már tíz éve elkötelezett támogatója a győri Graboplast Padlógyártó Zrt. az ország legeredményesebb klubjának, a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának. Az erről szóló éves szponzori szerződést, ma írta alá Jancsó Péter a Graboplast elnök-vezérigazgatója, és Kadler Gusztáv az egyesület elnöke.

Tovább olvasom
Gacsal Ákos és Mozgi Milán is berobbant az élmezőnybe

Gacsal Ákos és Mozgi Milán is berobbant az élmezőnybe

Izgalmas futamokat láthatott a közönség Szegeden, ahol három napon át a felnőtt és az ifjúsági mezőny tagjai mérkőztek meg egymással egyesben és párosban az év elején szokásos, rangsoroló és tájékoztató versenyen. Miután a válogatott keret számára kötelező volt az indulás, így néhány betegséggel küzdő sportolót leszámítva a teljes hazai élmezőny rajthoz állt a futamokon. Hüttner Csaba szövetségi kapitány egy kisebb tétet is rakott a kajakosok és kenusok vállára: nevezetesen az itt látottak alapján jelöli ki a szegedi Világ Kupán indulók névsorát. Nyilvánvaló, hogy minden versenyzőnek más és más a felkészülése, és az is, hogy nem most kell csúcsformában lenni, mégis nagyon jó visszajelzés volt z edzők számára, hogy ki hol tart a többiekhez képest. Mint minden évben most is volt néhány meglepetés, a fiatalok közül többen megszorongatták, néhányan le is győzték az idősebb, rutinosabb, eredményesebb és előzetesen a rangsorban előbbre várt ellenfeleiket. A legerősebb mezőnyben, a férfi kajakosok közül Gacsal Ákos és Mozgi Milán is olyan teljesítményt nyújtott amellyel kivívta a VK részvételt - Horváth Bence pedig parádésan tért vissza a mezőny elejére, így természetesen ő is ott lesz majd két hét múlva Szegeden, hogy megmérkőzzön a világ legjobb sprintereivel.

Tovább olvasom
A hatalmas szél se fogott ki rajtuk

A hatalmas szél se fogott ki rajtuk

Férfi kenusaink felkészítése jól sikerült, és ezt a rangsorolón be is bizonyították. Irány a Világ Kupa szezon, ismét bizakodóak lehetünk a válogatók előtt.

Tovább olvasom
A csapathajókért is harcba indulhatnak

A csapathajókért is harcba indulhatnak

Női kajakosaink - ahogy a korábbi években - most is méltán bízhatnak abban, hogy kijutnak majd a nemzetközi versenyekre. Kriszta és Blanka már most kivívta a Világ Kupa indulás jogát.

Tovább olvasom
Továbbra is uraljuk a női kenu felnőtt mezőnyét

Továbbra is uraljuk a női kenu felnőtt mezőnyét

Virág és Kincső remek formában, de Dorina és Lolo is sokat gyorsult - a hétvégi szegedi rangsoroló első összefoglalójában a női kenu eredményeit összesítettük

Tovább olvasom
Öt sárkányhajósunk indulhat a szegedi EB-n

Öt sárkányhajósunk indulhat a szegedi EB-n

Kétnapos sárkányhajó fesztivált rendeztek Szolnokon a Holt-Tisza, kajak-kenu pályán. A hétvége első napján a 2017-es klub sárkányhajó Európa-bajnokság válogató versenyét tartották.

Tovább olvasom
Idén is lesz nyári tábor

Idén is lesz nyári tábor

Három turnus közül tudtok választani! Gyertek!

Tovább olvasom
A surranó pályáról nyerték a hendikep verseny

A surranó pályáról nyerték a hendikep verseny

Magyarországon a hendikepes versenyzésnek a kajak-kenu sportban nincsenek hagyományai, azonban azok a győri kajakosok és kenusok akik, az 1990-es években voltak egyesület tagjai voltak, jól ismerik ezt a fajta versenyzést. Annak idején a győri klub rendszeren vett részt belga partneregyesülete megrendezésében az őszi hendikep bajnokságon Neerpeltben. A Sárkányhajó Roadshow győri állomásán hagyományteremtő jelleggel 4000 méteren mérhették össze a tudásukat a versenyzők, amely során egyszerre volt vízen a kölyök, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt korosztály.

Tovább olvasom
Az Audi dominált a sárkányhajó roadshow győri állomásán

Az Audi dominált a sárkányhajó roadshow győri állomásán

Pont annyi víz volt a Mosoni-Dunában, amennyire szükség lenne - ráadásul az előző napi vihar is elvonult. Minden ideális volt egy kis sárkányhajózásra.

Tovább olvasom
Szombaton sárkányhakó roadshow Győrben

Szombaton sárkányhakó roadshow Győrben

Itt a program!

Tovább olvasom
Kajakos plakátokkal teli a város

Kajakos plakátokkal teli a város

Kammerer Zoltán és Farkasdi Ramóna népszerűsíti az EYOF-ot

Tovább olvasom
Megkezdődött a versenyszezon

Megkezdődött a versenyszezon

Öt aranyéremmel indította egyesületünk az idei szezont, az A-Híd Kupán Németh Gergő (kenu) és Tamás Gábor (kajak) versenyzői álltak rajthoz.

Tovább olvasom
34 ország már nevezett az EYOF-ra

34 ország már nevezett az EYOF-ra

A héten Győrben találkoztak a júliusi EYOF-ra érkező nemzetek csapatvezetői, és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál koordinációs bizottsága és a technikai delegáltak is megbeszéléseket folytattak a szervezőbizottsággal az aktuális kérdésekről. A csapatvezetők számára szerdán reggel kezdődött a hivatalos program, akik előadásokon hallgathatják meg az egyes területek – mint például az akkreditáció, a szállítás, az egészségügyi szolgáltatások, a biztonsági intézkedések, a ceremónia. A bejárások során a résztvevők megtekintik az egyes helyszíneket, sportlétesítményeket, versenypályákat, valamint az olimpiai falut is. Az ötven résztvevő ország több, mint kétharmada már elküldte nevezését a kajak-kenu versenyekre is, amelynek versenyigazgatója, Weisz Róbert azt mondja: az ECA delegáltjai elfogadták a programot, amely során 16 számban avatnak majd bajnokot Győrben.

Tovább olvasom
100 nap múlva kezdődik az EYOF

100 nap múlva kezdődik az EYOF

A győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája nagypénteken egy egészen kerek számot mutat, hiszen április 14-től már csak száz nap van hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig. Íme a győri rendezvény kajak-kenu programja

Tovább olvasom
Győrből rajtol a sárkányhajó szezon

Győrből rajtol a sárkányhajó szezon

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Győrből rajtol az MKKSZ Sárkányhajó Roadshow-ja. A versenyre már lehet nevezni. A Sárkányhajó Roadshow állomásai: május 6. Győr, június 3. Nagykanizsa és Balatonfüred, június 24. Tokaj, július 29. Ráckeve A Magyar Sárkányhajó Bajnokság állomásai: május 13-14. Szolnok, június 10. Sukoró, július 22. Szeged, augusztus 5. Fadd-Dombori, szeptember 23-24. Sukoró

Tovább olvasom
Kammerer Zoltán az EYOF nagykövete

Kammerer Zoltán az EYOF nagykövete

Péntekhez (ápr.14.) 100 napra kezdődik Győrben az EYOF. Az olimpiai fesztivál nagykövetének nevezték ki a napokban Kammerer Zoltánt.

Tovább olvasom
Egy hét Varsányban

Egy hét Varsányban

Dunavarsányban töltötte a múlt hetet Németh Balázs és öt tanítványa. A srácok és edzőjük a jövő héten újra visszatérnek az edzőtáborba.

Tovább olvasom
Július 1-től megváltozott az élete

Július 1-től megváltozott az élete

Az egyik legkiválóbb tanulója egyesületünknek, hiszen a félévi bizonyítványa is 4.8-as átlagot hozott. Tanulmányi eredménye mellett sportpályafutására is büszke lehet, tavaly EB címmel koronázta meg az évet.

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina az év sportolója, Rami Zur az év edzője

Fazekas-Zur Krisztina az év sportolója, Rami Zur az év edzője

A győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány ismét átadta az év legjobbjainak a díjat.

Tovább olvasom
Ismét az év műhelye a mienk!

Ismét az év műhelye a mienk!

Megvédte címét klubunk az év műhelye versenyben

Tovább olvasom
Megtartaná helyét a négyesben

Megtartaná helyét a négyesben

Ma este adja át a győri sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány az év sportolója díjakat. Az elismerés várományosa Fazekas-Zur Krisztina, az egyetlen olyan riói olimpiai bajnok, aki nem fővárosi klub sportolója. A bajnoknő most Kaliforniában készül a szezonra, de januárban sok időt töltött itthon, és a többi között egy hétig Győrben is készült a szezonra. Akkor készült az egyik edzés után ez az interjú.

Tovább olvasom
Csay Renáta kapta a kajak Oscart!

Csay Renáta kapta a kajak Oscart!

Portugáliában, Montebeloban rendezték az idei World Paddle Awards gálát, ahol tavaly klubunk adta az első magyar győztest Homonnai Luca személyében. A három éve életre hívott kezdeményezésben idén is volt jelöltünk a fináléban, hiszen a sportolónők kategóriájában két brit versenyző - a paralimpiai bajnok sprinter Emma Wiggs és honfitársa, a felfedező Erin Bastian mellett a 18-szoros világbajnok Csay Renáta került be a legjobb három közé. A szombati díjátadón a finalisták közül Renit hívták ki a pódiumra, azaz őt választották 2016 legjobbjának.

Tovább olvasom
Győrbe szerződött Mozgi Milán

Győrbe szerződött Mozgi Milán

2014-ben Nanjingban rendezték az ifjúsági olimpiát, ahol hazánkat a férfi kajakosok mezőnyében Mozgi Milán képviselte. A tokaji sportoló nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett - akárcsak a lányok között Homonnai Luca. Milán az elmúlt évben Tokár Krisztián csoportjában készült a világversenyekre, és utolsó éves ifistaként remek eredményeket ért el, hiszen magyar bajnoki címe mellett sikerült kijutnia a fehérorosz korosztályos VB-re, ahol a többi között a győri Erdőssy Csabával egy hajóban KIV 1000 méteren ezüstérmet szerzett. A tehetséges kajakos ettől az évtől már klubunkat erősíti, így Horváth Bencével, Szomolányi Mátéval, Gacsal Ákossal valamint a paksi színekben induló, ám továbbra is a Tokár-csoportban készülő olimpikonnal, Somorácz Tamással együtt - egymást inspirálva dolgozik azért, hogy 2017-es álmai valóra váljanak.

Tovább olvasom
Hat korosztályban is a legjobbak kenusaink

Hat korosztályban is a legjobbak kenusaink

Kimagaslóan teljesítettek a győri kenusok a Héraklész Fizikai Felmérőn, hiszen a maximális 100 pontból hetvenkettőt begyűjtöttek

Tovább olvasom
Alma ismét triplázott!

Alma ismét triplázott!

A győri kajakos és kenus lányok voltak a legeredményesebbek idén is a Héraklész fizikai felmérő győri állomásán.

Tovább olvasom
Hat ponttal több, mint tavaly

Hat ponttal több, mint tavaly

Előreléptek fiú kajakosaink a fizikai felmérőn - erről tanuskodnak a hétvégi eredmények.

Tovább olvasom
Fölényes siker a fizikai felmérőn

Fölényes siker a fizikai felmérőn

Kitettek magukért fiatal versenyzőink, ennek köszönhetően ismét fölényesen nyerte a pontversenyt csapatunk a Héraklész fizikai felmérő győri állomásán.

Tovább olvasom
Továbbra is két vasat tartana a tűzben

Továbbra is két vasat tartana a tűzben

Vannak családok, ahol több versenyző is rendszeresen odaér a világversenyekre. Ilyenek Balláék is, Levente ráadásul mindkét szakágban ott van korosztályában a legjobbak között.

Tovább olvasom
Fél év múlva kezdődik a győri EYOF

Fél év múlva kezdődik a győri EYOF

2017. július 23-án lobban fel a láng a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

Tovább olvasom
Idén is az ezer méter lesz fókuszban

Idén is az ezer méter lesz fókuszban

A napokban ünnepelte 23. születésnapját Gacsal Ákos, aki a tavalyi Világ Kupa után idén is odaérhet felnőtt világversenyekre

Tovább olvasom
Natasa Kínában kezdi edzői pályafutását

Natasa Kínában kezdi edzői pályafutását

Ziacso városában tölti a mindennapjait Douchev-Janics Natasa. Háromszoros olimpiai bajnok versenyzőnk a napokban a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, a legfontosabb számára az volt, hogy kislánya, Milana is jól érzze magát Kínában. Miután úgy tűnik jól sikerült a beilleszkedés, így Natasa férje mellett edzőként is kamatoztathatja az elmúlt évtizedekben megszerzett tudását. Mindez azt jelenti, hogy kajakosként várhatóan idén nem indul legendánk versenyen.

Tovább olvasom
Elkészült a 2017-es hazai versenynaptár

Elkészült a 2017-es hazai versenynaptár

Szeptemberben lesz a felnőtt OB, az év hazai rendezésű versenye a májusi VK és a győri EYOF

Tovább olvasom
Senki nem vitatta az FB döntését

Senki nem vitatta az FB döntését

Befejeződött a Horváth-Szomolányi páros fegyelmi ügye, a tavaly meghozott határozatot senki nem vitatta, így a döntés immár jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

Tovább olvasom
Lisa idén az egyesre koncentrál

Lisa idén az egyesre koncentrál

Gamsjäger Lisa-Maria évek óta szállítja az aranyakat a magyar bajnokságokról, így az idei évben is nagy célokat tűzhet ki maga elé. Kajakosunk ma, január 8-án ünnepli 18. születésnapját, úgyhogy elsőként nagyon boldog születésnapot kívánunk klubunk és honlapunk olvasóink nevében is.

Tovább olvasom
Négy kategóriában is mi adjuk a legjobbat!

Négy kategóriában is mi adjuk a legjobbat!

Ma este átadták a sportág idei legjobbjának járó elismeréseket. Négy kategóriában is érintett volt klubunk.

Tovább olvasom
Felmentették a vádak alól Horváth Bencét és Szomolányi Mátét. Nem bűnösök, nem doppingoltak!

Felmentették a vádak alól Horváth Bencét és Szomolányi Mátét. Nem bűnösök, nem doppingoltak!

A mai nap pontot tett a nyár óta húzódó vizsgálatra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Fegyelmi Bizottsága, miután meghallgatta az érintetteket és megtekintette az ügyben kijelölt szakértők véleményét. Az FB mindkét sportoló versenyzési jogát visszaadta, és az ellenük felhozott vádak alól felmentette őket.

Tovább olvasom
Kadler Gusztáv újra alelnök

Kadler Gusztáv újra alelnök

Tisztújító közgyűlést tartott ma a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Tovább olvasom
Látványterv az új épületről

Látványterv az új épületről

Százötvenmillió forintból újul meg vizitelep.

Tovább olvasom
Csay Reni finalista a kajak Oscaron!

Csay Reni finalista a kajak Oscaron!

Megjelent a Wordl Paddle Awards oldalán a TOP3

Tovább olvasom
Itthon készül Kammerer Zoltán

Itthon készül Kammerer Zoltán

Személyi edző segíti Kammerer Zoltán felkészülését, aki nagyon megszerette, hogy edzőtáborok helyett minden este a saját ágyában alszik.

Tovább olvasom
Idén is meghódították a világot a győri kajakosok és kenusok

Idén is meghódították a világot a győri kajakosok és kenusok

Tizenegy év, kilenc elsőség. Röviden így lehetne összefoglalni az elmúlt tíz év sikereit. Ebből következik, hogy ismét megvédte címét a Graboplast Győr a szakosztályok közötti pontversenyben, azaz idén a a Rába-parti kajakosok és kenusok szerepeltek a legeredményesebben valamennyi hazai egyesület közül. Az év történelmi pillanatokat is hozott, hiszen Homonnai Luca minden idők legeredményesebb ifi kajakosa, míg Csay Renáta minden idők legeredményesebb maratonistája lett a világon, Fazekas-Zur Krisztina pedig elsőként a győri női sportolók közül meg tudta védeni olimpiai bajnoki címét.

Tovább olvasom
Ketten az év egyetemi sportolói között

Ketten az év egyetemi sportolói között

Czéllai Zsófi és Varga Patrik egyetemi-főiskolai VB bronzérme is meghozta az elismerést!

Tovább olvasom
Esély sportnap kajakosainkkal és kenusainkkal

Esély sportnap kajakosainkkal és kenusainkkal

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület fenntartásában működő Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a tolerancia világnapján rendezte meg a fogyatékossággal élők ,,Esély sportnapját”. A rendezvényre 15 városból érkeztek a versenyzők a Magvassy Sportcsarnokba, kajakosainkkal és kenusainkkal együtt oldják meg a feladatokat.

Tovább olvasom
Idén is megnyertük a pontversenyt!

Idén is megnyertük a pontversenyt!

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy idén is szakosztályunk nyerte a klubok közötti pontversenyt! Az elmúlt 11 év során kilencedik (!) alkalommal szereztük meg az első helyet. Mindenkinek köszönjük azokat a pontokat, amellyel segítette a csapatot ennek a nagyszerű eredménynek az elérésében.

Tovább olvasom
Uszodában a kajakosok

Uszodában a kajakosok

Uszoda, konditerem, futóedzés. Most, hogy a versenyhajók a tárolóban pihennek, a kajakosokra és kenusokra a szokásos téli program vár. Van, aki még olykor kint van a vízen, de a legtöbben már többnyire a fedett edzéseket részesítik előnyben. A maratoni világbajnok Csay Renáta például a Magyar Vilmos Uszodában kezdte a napot.

Tovább olvasom
Eldőlt! A női kenu ott lesz az olimpián!

Eldőlt! A női kenu ott lesz az olimpián!

Lezárta a tárgyalásokat Düsseldorfban a gyorsasági kajak-kenu szakág olimpiai programváltoztatását illetően az ICF és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), ezzel véglegessé vált, hogy a női- és a férfiversenyzők mostantól egyaránt hat-hat számban állhatnak rajthoz az olimpián.

Tovább olvasom
Kammerer Zoli is elkezdte

Kammerer Zoli is elkezdte

Elkezdte a felkészülést a jövő évi válogatóra a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. Minderről az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában beszélt háromszoros olimpiai bajnokunk.

Tovább olvasom
Spártai harciosaink ismét helytálltak!

Spártai harciosaink ismét helytálltak!

Több, mint 13 km és több, mint 25 akadály. Ez szerepelt az idei Spartan Race utolsó versenynapján, amelyet Tokajban rendeztek. Kenusaink fantasztikus versenyzéssel ötödikként zárták a csapatversenyt - 247 induló csapatból (!). A csapat tagjai: Varga Patrik, Horváth Ákos, Devecseri Ádám, Nagy Gergely, Németh Benedek és Varga Dávid.

Tovább olvasom
Beárnyékolt győri aranyérmek

Beárnyékolt győri aranyérmek

Az eredmények alapján sikeres évet zárt a győri Graboplast VSE kajak-kenu szakosztálya. A kép azonban ennél árnyaltabb. Kadler Gusztáv értékelte az eredményeket a Kisalföldnek.

Tovább olvasom
Aki nem ismeri a nemet

Aki nem ismeri a nemet

A tanítványait igyekszik önmagukhoz mérni Borsodi Géza, a Graboplast Győri VSE fiatalokkal foglalkozó kajakedzője, és ügyel arra, hogy az edzések mellett életre szóló útravalóval is ellássa őket. A sikeredző - aki 2016-ban MOL Mester-M Díjat vehetett át - a sportfilmek tanulságairól, a hétvégi bulizásokról és a tehetség hátráltató erejéről mesélt Szász Adriánnak. A riport az Új Európa Alapítvány gondozásában jelent meg.

Tovább olvasom
Lisa lett az ORV egyik sztárja

Lisa lett az ORV egyik sztárja

Fantasztikusan szerepeltek a serdülő korú magyar kajakosok és kenusok a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén. A mieink 29 aranyérmet és összesen 54 dobogós helyezést szereztek a 15-17 éves korosztály legjobbjainak rendezett utánpótlás regattán, noha korábban soha nem indított sportolót négy földrészről 31 ország. A 780 kajakos és kenus között szép számmal voltak győriek is, 3 arany- és 4 ezüstéremmel zártak a Graboplast Győr sportolói

Tovább olvasom
Kovács Katalin rekordja is veszélybe kerülhet

Kovács Katalin rekordja is veszélybe kerülhet

Tizennyolc világbajnoki aranynál jár Csay Renáta, a győri Graboplast VSE maratoni kajakosa, aki a hétvégén Brandenburgban tudott duplázni. Ennyi vb-elsőséggel a szakágban senki sem büszkélkedhet, az eddigi rekorder a visszavonulása után a magyar szövetség szakmai igazgatójaként tevékenykedő Csabai Edvin volt tizenhéttel. Szabó Gábor írása a Kisalföldben

Tovább olvasom
Versenyzőink a Hargas Memorialon

Versenyzőink a Hargas Memorialon

Véget ért a Hargas Memorial. A kétnapos maraton versenyen klubunk valamennyi versenyzője TOP 5-ös helyezéssel zárt.

Tovább olvasom
Középkeresztet kapott Fazekas-Zur Krisztina

Középkeresztet kapott Fazekas-Zur Krisztina

Az olimpiai és paralimpiai sikerek összekötik a magyarokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel és Kövér László házelnökkel állami kitüntetésben részesítette a riói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett sportolókat. Klubunk olimpiai bajnoka, Fazekas-Zur Krisztina a Magyar Érdemrend Középkeresztjét vehette át.

Tovább olvasom
Minden rekord megdőlt Brandenburgban!

Minden rekord megdőlt Brandenburgban!

Minden idők legsikeresebb világbajnokságát zárta a magyar maraton válogatott, amely a brandenburgi viadalon összesen 14 aranyérmet szerzett a lehetséges 17-ből, emellett további 8 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek versenyzőink. A sportág győri legendája, Csay Renáta újabb rekordot adott át a múltnak, hiszen egyéniben és párosban is nyert, ezzel 1999 óta immár a tizennyolcadik vb-címét szerezte meg. Korábban ennyi aranyat egyetlen más sportoló sem szerzett a szakágban.

Tovább olvasom
5 arany a Magyar Nagydíjról

5 arany a Magyar Nagydíjról

Öt aranyérmet szereztek a Graboplast Győr sárkányhajósai az év utolsó versenyén, a Magyar Nagydíjon.

Tovább olvasom
Érmekkel tértek haza Moszkvából

Érmekkel tértek haza Moszkvából

Sikeres VB-t zártak sárkányhajósaink Moszkvában, valamennyien éremmel térhettek haza

Tovább olvasom
Ötödik hely a bajnokságban

Ötödik hely a bajnokságban

Ötödik helyen végzett a sárkányhajó magyar bajnokságon a Graboplast Győri Vizisport Egyesület sárkányhajó szakosztálya.

Tovább olvasom
Nyolc győri reménység bizonyíthat

Nyolc győri reménység bizonyíthat

Minden évben az utolsó nemzetközi versenye a sportágnak az Olimpiai Reménységek Versenye. A helyszín ezúttal Szeged lesz, ahová már most több,mint két tucatnyi ország adta le a nevezését. Idén az 1999, a 2000 és a 2001-ben született versenyzők állhatnak rajthoz, amire már kijelölte Hüttner Csaba a csapatot.

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina interjú

Fazekas-Zur Krisztina interjú

Megvédte olimpiai bajnoki címét Fazekas-Zur Krisztina. Hazatérése után számos interjút adott klasszisunk, ezúttal a Blikknek adott riportját olvashatják.

Tovább olvasom
Hat versenyzőnk utazhat a maraton VB-re

Hat versenyzőnk utazhat a maraton VB-re

Hétfőn és kedden rendezték Kaposváron a kajak-kenu maraton világbajnokságra válogató versenyt. Itt elsőként két világbajnok csatlakozott a kvalifikációt korábban sikeresen teljesítő Csay Renáta mellé a Brandenburgba utazó győri küldöttséghez.

Tovább olvasom
Megnyertük a hónap műhelye címet

Megnyertük a hónap műhelye címet

Érmekben gazdag júliusi teljesítményének köszönhetően a Graboplast Győri Vízisport Egyesület nyerte meg a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított a „A hónap műhelye”-díjat s az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt.

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok!

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok!

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes megvédve címét aranyérmet nyert szombaton 500 méteren a riói olimpián!

Tovább olvasom
Zoli megpróbálja Tokiót is?

Zoli megpróbálja Tokiót is?

Bár nem jutott ki a 2016-os riói olimpiára Kammerer Zoltán, nem zárja ki, hogy megpróbálja kiharcolni a 2020-as, tokiói indulást.

Tovább olvasom
Daouchev-Janics Natasa megnyerte a B döntőt

Daouchev-Janics Natasa megnyerte a B döntőt

Ötödik olimpiáján kilencedikként zárt a női 200 méteres versenyben Douchev-Janics Natasa Rióban, akire nagyon büszkék lehetünk.

Tovább olvasom
Negatívra változott az atipikus minta

Negatívra változott az atipikus minta

Dr. Mohácsy Lénárd, kajakosunk, Horváth Bence ügyvédje közleményt adott ki a mai nap. Mindezt változtatás nélkül közüljük

Tovább olvasom
Natasa jó formában várja a rajtot

Natasa jó formában várja a rajtot

Douchev-Janics Natasa úgy érzi, jó formában várja a riói olimpia hétfőn kezdődő kajakversenyeit. A háromszoros bajnok, ötödik olimpiáján vízre szálló magyar kajakos a játékok honlapjának csütörtökön adott interjújában elmondta, már nagyon várja a versenyt.

Tovább olvasom
Mérföldkőhöz értünk!

Mérföldkőhöz értünk!

Már 2000-en kedvelik szakosztályunk hivatalos facebook oldalát. Továbbra is naprakész hírekkel várunk ide mindenkit. Köszönjük!

Tovább olvasom
Arany nélkül is eredményesen

Arany nélkül is eredményesen

Le a kalappal U23-as csapatunk előtt, hiszen nagyszerű eredményeket értek el ők is az országos bajnokságon. Érmes versenyzőink:

Tovább olvasom
Aranyat nyert az ifi kenu négyes

Aranyat nyert az ifi kenu négyes

Ifi kenusaink is hozták az érmeket a szegedi ifjúsági magyar bajnokságról. A csapathajókba még serdülő korú versenyzők is betérdeltek, és velük együtt is odaértek a dobogóra a mieink. Közéjük tartozik Jakab Soma, aki Hajnal Jenő, Takács Mihály és Németh Benedek mellett nyert aranyérmet az OB-n. Szabados Krisztián és Németh Gergő csapatából ők állhattak fel a dobogóra:

Tovább olvasom
Négy bajnoki cím az ifi kajakos lányoknál

Négy bajnoki cím az ifi kajakos lányoknál

Négyszer is győri versenyző állt a dobogó legmagasabb fokán Szegeden, az ifi női kajakosok eredményhirdetésekor. Gamsjager Lisa-Maria két olimpiai számban is a legjobbnak bizonyult, Bakó Lotti, Nagy Krisztina és Szabó Virág közreműködésével nyertük a sprintváltót, és a Homonnai Luca és Lazúr Margaréta páros is legyőzhetetlen volt ezen a hétvégén.

Tovább olvasom
Négyen is bajnoki címet szereztek

Négyen is bajnoki címet szereztek

Szépen hozták az aranyakat Borsodi Géza tanítványai az idei ifjúsági magyar bajnokságról. Erdőssy Csaba, Mayer Keán, Lazúr Barnabás és Obert Ákos is bajnoki címet nyert a rendkívül erős és népes mezőnyben.

Tovább olvasom
Felfüggeszti alelnökségét az MKKSZ-ben Kadler Gusztáv

Felfüggeszti alelnökségét az MKKSZ-ben Kadler Gusztáv

Kadler Gusztáv, klubunk elnöke a mai nap levelet küldött Baráth Etelének, a szövetség elnökének. A levelet most itt is elolvashatják.

Tovább olvasom
Balla Virág triplázott!

Balla Virág triplázott!

A várakozásnak megfelelően a női kenusaink ismét uralták a mezőnyt az idei U23-as bajnokságon, ahol Balla Virág minden számban a leggyorsabbnak bizonyult, így 3 aranyérmet is szerzett a hétvégén

Tovább olvasom
Tudod mit, fater! Én kijutok az olimpiára!

Tudod mit, fater! Én kijutok az olimpiára!

Tavaly világbajnoki címet nyert K-2 200 méteren a Tótka Sándor, Molnár Péter páros, s teljesítményük alapján sokan már a riói dobogó tetejére vizionálták a kajakosokat. A válogató azonban egészen más eredményt hozott: szétlövésben győzött a Horváth Bence, Szomolányi Máté kettős, amely a moszkvai Európa-bajnokságon ezüstérmes lett. A győriek párosa hatalmas meglepetést okozhat a jövő pénteken rajtoló olimpián is. Többek között erről is kérdeztük hosszabban Horváthot szolnoki felkészülése idején. Lipiczky Ágnes interjúja, ami a Magyar Nemzetben jelent meg.

Tovább olvasom
Kimagasló győri sikerek Minszkben

Kimagasló győri sikerek Minszkben

Minden idők legjobb teljesítményét produkálta a magyar csapat Minszkben, az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon.

Tovább olvasom
Világkupa siker Vila Verdében

Világkupa siker Vila Verdében

Csay Renáta Világkupa versenyt nyert Portugáliában.

Tovább olvasom
34 versenyzőnk szerzett magyar bajnoki címet

34 versenyzőnk szerzett magyar bajnoki címet

Tizennégy döntőt nyert szakosztályunk az idei gyermek, kölyök és serdülő OB-n

Tovább olvasom
Tizenhárman utaztak el Minszkbe

Tizenhárman utaztak el Minszkbe

Július 28-án kezdődik és 31-ig tart az idei ifjúsági és U23-as világbajnokság Minszkben. A fehérorosz fővárosban 10 versenyző képviseli egyesületünket. Készítettünk nekik mini névjegykártyákat, ahol a olvasni lehet a start időpontjait is.

Tovább olvasom
Végleges a keret, négy versenyzőnk utazhat

Végleges a keret, négy versenyzőnk utazhat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn délelőtt elfogadta Storcz Botond vezetőedző javaslatát, ezzel összeállt az augusztusi nyári olimpiára készülő gyorsasági kajak-kenu csapat végleges összetétele. 15+3 versenyző utazik, a magyar válogatott minden versenyszámban rajthoz áll majd Rióban.

Tovább olvasom
Gacsal Ákos ezüstérmes a plovdivi EB-n

Gacsal Ákos ezüstérmes a plovdivi EB-n

Hét versenyzőnk indult az idei ifjúsági és U23-as EB-n

Tovább olvasom
Royal flush kenu 200-on párosban!

Royal flush kenu 200-on párosban!

A sprintszámokkal és az 5000 méterrel fejeződött be ma az OB Szolnokon.

Tovább olvasom
Megvan a 200. felnőtt bajnoki cím!

Megvan a 200. felnőtt bajnoki cím!

Ma a kenusok megszerezték a klub történetének 200. felnőtt bajnoki címét! Gratulálunk!

Tovább olvasom
Tízen is érmet szereztek ma az OB-n

Tízen is érmet szereztek ma az OB-n

A második nappal folytatódott a bajnokság Szolnokon

Tovább olvasom
Három aranyat szerezteünk az idei felnőtt OB-n első napján

Három aranyat szerezteünk az idei felnőtt OB-n első napján

Az olimpikonok felmentést kaptak az idei magyar bajnokság részvétele alól - ráadásul a korosztályos EB miatt több fiatal versenyző sem állhatott rajthoz - ettől függetlenül érdekes, izgalmas és nagyszerű csatákat hozott az idei OB.

Tovább olvasom
Tizenkét arany a Vidék Bajnokság zárónapján

Tizenkét arany a Vidék Bajnokság zárónapján

Újabb remek eredményeket hozott a Vidék Bajnokság

Tovább olvasom
Beindult a nagyüzem a Vidék Bajnokságon

Beindult a nagyüzem a Vidék Bajnokságon

Négy elsőséget hozott csapatunk számára az idei Vidék Bajnokság szombati napja

Tovább olvasom
Női kenusok hozták az első aranyat

Női kenusok hozták az első aranyat

Jól szerepeltek versenyzőink a Vidék bajnokság mai futamain. Sokan már most megszerezték első érmüket, és a java még csak most jön ezután!

Tovább olvasom
A várost is népszerűsítjük

A várost is népszerűsítjük

Kikerült az óriásplakátokra ez a fotó, amellyel versenyzőink népszerűsítik a várost!

Tovább olvasom
Hello Plovdív! Hello Minszk! Jövünk!

Hello Plovdív! Hello Minszk! Jövünk!

Tizenhét versenyzőnk kvalifikált az idei ifjúsági és U23-as EB-re vagy VB-re. A magyar szövetség döntése értelmében ezúttal sem lehet duplázni.

Tovább olvasom
Három versenyző - három arany

Három versenyző - három arany

Csay Renáta, Pető Réka és Obert Ákos révén három versenyzőnk is érdekelt az idei maraton EB-n. Remekül szerepeltek.

Tovább olvasom
Arany-ezüst-bronz Moszkvából

Arany-ezüst-bronz Moszkvából

Sikeresen zárták versenyzőink a moszkvai Európa-bajnokságot

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Kriszta a négyesben!

Fazekas-Zur Kriszta a négyesben!

Storcz Botond szövetségi vezetőedző döntése értelmében a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállításban indul a női négyes az Európa-bajnokságon!

Tovább olvasom
A Patent támogatásával

A Patent támogatásával

Nemcsak a klubot, több versenyzőt egyénileg is támogat a Patent csoport.

Tovább olvasom
A mi nyerő tizenegyünk!

A mi nyerő tizenegyünk!

Véglegessé vált ma a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságra utazó magyar keret. A korábban már megismert tíz győri név mellé tizenegyedikként Varga Dávid csatlakozott, aki C IV 1000 méteren térdelhet hajóba.

Tovább olvasom
Sajnos nem sikerült a CI

Sajnos nem sikerült a CI

Fantasztikus versenyben Lantos Ádám hajszállal maradt le az olimpiáról, Nagy Péter a szétlövésen a harmadik lett C I 200 méteren. A mindent eldöntő válogatót Hajdú Jonatán nyerte, akinek ezúton is gratulálunk.

Tovább olvasom
MEEEEEGGGGVAAAAAAANN!!!!!!!

MEEEEEGGGGVAAAAAAANN!!!!!!!

HORVÁTH BENCE ÉS SZOMOLÁNYI MÁTÉ MEGNYERTE A SZÉTLÖVÉST !!!!!! HELLO RIÓ !!!!

Tovább olvasom
Három bronz az egyetemi-főiskolai VB-ről

Három bronz az egyetemi-főiskolai VB-ről

Három bronzéremmel térnek haza versenyzőink Portugáliából az egyetemi-főiskolai VB-ről, Montemor-O-Velhoból.

Tovább olvasom
Jó tanulók, jó sportolók

Jó tanulók, jó sportolók

Ötszáz olyan diák tanul idén, akik kiérdemelték a címet.

Tovább olvasom
Hat utazó helyre is pályázunk

Hat utazó helyre is pályázunk

Csütörtöktől vasárnapig tart a kajak-kenusok olimpiai és EB-válogatója, ahol hét versenyzőnk is jó eséllyel száll vízre Szegeden. A Kisalföldnek Kadler Gusztáv elnök latolgatta az esélyeket.

Tovább olvasom
Natasa kijutott Rióban !

Natasa kijutott Rióban !

Ötödik olimpiájára készülhet Douchev-Janic Natasa. Versenyzőnk - amint az MKKSZ fotóján is látszik - izgalmas futam után nyert Lucz Dórával szemben. Világklasszisunk azóta már nyilatkozott is a szétlövésről.

Tovább olvasom
Itt vannak a nyári táborok időpontjai

Itt vannak a nyári táborok időpontjai

Ugye lefoglaltátok már az időpontot? Ha még nem ne sokat habozzatok, tudjátok, hogy itt jó helyen van mindenki.

Tovább olvasom
Hérics Dávid ösztöndíjas

Hérics Dávid ösztöndíjas

Ma átvehette sport ösztöndíját kajakosunk Hérics Dávid, Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől

Tovább olvasom

Az utánpótlás is kitett magáért a maraton OB-n

Öt arany, öt ezüst és hét bronzéremmel zárta a Graboplast Győr a kajak-kenu maraton magyar bajnokságot. Csay Renáta duplázása mellett első felnőtt bajnoki érmét szerezte Pető Réka, Dóczé Patrik és Horváth Ákos is, mindannyian bronzéremmel zárták a páros küzdelmeket. A fiataloknál a tavalyi világbajnokság ezüstérmese, a Hajnal Jenő - Takács Mihály duó magabiztosan nyert, a könyök kategóriában Nagy Gergely diadalmaskodott a kajakosok mezőnyében, a 12 évesek öt kilométeres mezőnyében pedig édesanyjához hasonlóan fölényesen nyert Kolozsvári Brúnó.

Tovább olvasom
Éremeső a maraton OB-n

Éremeső a maraton OB-n

Öt arany, öt ezüst és hét bronzéremmel zárta a Graboplast Győr a kajak-kenu maraton magyar bajnokságot. Csay Renáta duplázása mellett első felnőtt bajnoki érmét szerezte Pető Réka, Dóczé Patrik és Horváth Ákos is, mindannyian bronzéremmel zárták a páros küzdelmeket. A fiataloknál a tavalyi világbajnokság ezüstérmese, a Hajnal Jenő - Takács Mihály duó magabiztosan nyert, a könyök kategóriában Nagy Gergely diadalmaskodott a kajakosok mezőnyében, a 12 évesek öt kilométeres mezőnyében pedig édesanyjához hasonlóan fölényesen nyert Kolozsvári Brúnó.

Tovább olvasom
Horváth Bence Világ Kupa ezüstérmes!

Horváth Bence Világ Kupa ezüstérmes!

Horváth Bence a második, kvótát érő helyen ért célba Duisburgban a K I 200 m néhány perce véget ért futamán. Tokár Krisztián tanítványa remekül versenyzett az egész sorozat alatt, és csak az olimpiai bajnok spanyol Craviotto tudott nála jobb időt futni az előfutamok során is - és most a döntőben is - így másodszor is legyőzte a címvédő brit Ed McKeevert.

Tovább olvasom
Horváth Bence is utazik az olimpiai kvótáért

Horváth Bence is utazik az olimpiai kvótáért

A héten lehet megszerezni a hiányzó kvótákat a riói olimpiára. A magyar csapat a tavalyi VB-n 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 kenus kvótát szerzett, vagyis a lehetséges 18-ból 15-öt. A maximális szám már nem lesz meg, a hölgyeknél ugyanis nincs lehetőség arra, hogy a hatodik kvótát is megszerezze a csapat, a két hiányzó férfi kajakos kvótáért viszont hárman, köztük versenyzőnk, Horváth Bence is elutazik Duisburgba.

Tovább olvasom
Köszönjük adója 1%-át

Köszönjük adója 1%-át

Közeledik a 2015. évi személyi jövedelemadó (SZJA) bevallásának időszaka, amelyben lehetőség van az 1% különböző társadalmi szervezetek részére történő felajánlására.

Tovább olvasom
Minden 200 egyes a miénk a Világ Kupán

Minden 200 egyes a miénk a Világ Kupán

A héten lehet megszerezni a hiányzó kvótákat a riói olimpiára. A magyar csapat a tavalyi VB-n 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 kenus kvótát szerzett, vagyis a lehetséges 18-ból 15-öt.

Tovább olvasom
Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 3. nap

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 3. nap

Ma is lesznek olimpiai számok, emellett az Európa-bajnokság szempontjából fontos lehet ez a nap is, és folytatódik az ifjúsági rangsoroló.

Tovább olvasom
Marcel hajszállal maradt le újra az olimpiáról

Marcel hajszállal maradt le újra az olimpiáról

Tavaly 9, most 64 századon múlt a riói olimpia kajak szlalomosunk, Potocny Marcell számára. Az EB-n versenyzőnk bár remek pályát ment, ezúttal sem volt szerencséje

Tovább olvasom
Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 2. nap

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 2. nap

A tegnapi sikerek folytatását várjuk, folyamatosan közzé tesszük, hogy áll a helyzet.

Tovább olvasom
Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 1. nap

Élő hírfolyam az I. válogató versenyről - 1. nap

A tájékoztató versenyhez hasonlóan ezúttal is óráról órára leírjuk mi történik a versenyen. A helyszín ezúttal Szeged.

Tovább olvasom
Újra együtt a Horváth-Szomolányi duó

Újra együtt a Horváth-Szomolányi duó

Szeretnénk benneteket az elsők között tájékoztatni, hogy újra összeáll a korosztályos világbajnok Horváth Bence - Szomolányi Máté duó, hogy együtt győzzék le többek között a Tótka - Molnár párost is a riói repülőjegyekért.

Tovább olvasom

Vízre szállnak a sárkányok

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Győri Graboplast VSE Győrben, az Aranyparton kezdődik el az idei Sárkányhajó Roadshow. A versenyen 20+2 fős sárkányhajó csapatok mérkőznek egymással különböző kategóriákban.

Tovább olvasom
A hét embere: Somorácz Tamás

A hét embere: Somorácz Tamás

Bizonyára mindannyian tudjátok, hogy mi történt a héten, és hogy a kajak II 200 méteres távra készülő Horváth Bence pár nélkül maradt. Somorácz Tamás Szolnokon megmutatta: mit jelent a barátság, a küzdőszellem és segíteni a társon, ha bajba kerül.

Tovább olvasom
Sulisárkányok, nevezzetek!

Sulisárkányok, nevezzetek!

Május 7-én Győrből indul a Sárkányhajó roadshow. Ha már indultál ilyen versenyen úgyis jössz, ha még nem, most itt a lehetőség! Iskolák csapatai számára nincs nevezési díj!!!!

Tovább olvasom
Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 2. nap

Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 2. nap

Az előző naphoz hasonlóan élő hírfolyammal követjük az eseményeket ma is Szolnokról. A sprinterekben bízhatunk, főként Douchev-Janics Natasában és Horváth Bencében

Tovább olvasom
Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 1. nap

Élő hírfolyam a tájékoztató versenyről - 1. nap

Megkezdődött az idei versenyszezon, Szolnokon a tájékoztató verseny eseményeit élő hírfolyammal követhetik nyomon itt honlapunkon és a klub hivatalos facebook oldalán.

Tovább olvasom
Győrből indul a Sárkányhajó Roadshow

Győrből indul a Sárkányhajó Roadshow

Május 7-én Győrből indul a Sárkányhajó Roadshow! Öt helyszínen mérhetik össze tudásukat a cégek, települések és baráti társaságok csapatai

Tovább olvasom
Natasa portré a Digisporton

Natasa portré a Digisporton

Ő is csak ember címmel indított idén sorozatot a Digisport, minden hónap utolsó szerdáján egy klasszist mutatnak be. Holnap, azaz március 30-án szerdán este 6 órától Douchev-Janics Natasa Szántó Dáviddal olyan témákról is beszélget, amiről a nyilvánosság előtt eddig nem esett szó. És persze nem maradhat ki az összeállításból Natasa tündéri kislánya, Milana sem.

Tovább olvasom
Több mázsa szemetet szedtünk

Több mázsa szemetet szedtünk

Huszadik éve szervezi meg minden tavasszal a kajak-kenu szakosztályunk szemétgyűjtési akciót indít, ekkor sportolóink, a szülők és az edzők együtt kimennek a Püspökerdőbe, hogy megtisztítsák a vízpartokat. A megmozdulást a vízre szállást követő napok valamelyikére szervezzük, hiszen ekkorra már a folyóról is fel tudjuk térképezni azt, hogy melyik terület mennyire szennyezett. Idén több mint kétszázan húztak kesztyűt és ragadták meg a zsákot, hogy megtöltsék azt erdőbe és folyópartra nem való tartalommal.

Tovább olvasom
Tériszonnyal a 124. emeleten

Tériszonnyal a 124. emeleten

Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjával edzőtáborozik Abu-Dhabiban fiatal kajakosunk, Mayer Keán is, aki tavaly Béke Kornéllal közösen világbajnoki címet nyert K-2 1000 méteren az ifjúsági világbajnokságon.

Tovább olvasom
Homonnai Lucáé a kajak Oscar!

Homonnai Lucáé a kajak Oscar!

Homonnai Luca lett az év junior sportolója a kajak-kenusoknál. A győri kajakos Amerikából ,,ugrott át" Barcelonába, hogy átvegye az elismerést, de már újra az Egyesült Államokban készül az évadra.

Tovább olvasom
Szombaton adják át a kajak Oscart!

Szombaton adják át a kajak Oscart!

Szombaton hét kategóriában adják át a díjakat az idei World Paddle Awards gálán Barcelonában. Ez a második alkalom, hogy elismeréseket adnak át a kajak-kenu sport legjobbjainak, és az első magyar győztes Homonnai Luca lehet, aki már biztos, hogy a TOP 3-ban szerepel.

Tovább olvasom
Megnyertük az év utánpótlásműhelye versenyt!

Megnyertük az év utánpótlásműhelye versenyt!

A Graboplast Győr kajakosai és kenusai nyerték „Az év utánpótlás műhelye”-díjat egyéni kategóriában. Sikert sikerre halmozó szakosztályunk a 2015-ös teljesítményével érdemelte ki ezt az elismerést, melyet a Larus Rendezvényközpontban, ünnepélyes gála keretében adtak át.

Tovább olvasom
Csak a csapatversenyt nem kajakos vagy kenus nyerte!

Csak a csapatversenyt nem kajakos vagy kenus nyerte!

Tarolnak versenyzőink az év győri sportolója választáson. Kammerer Zoltán tizenötödször lett a város legjobbja!

Tovább olvasom
Pár hétre cserélne maximum Dzsudzsákkal

Pár hétre cserélne maximum Dzsudzsákkal

Közel negyvenévesen is naponta legalább kétszer edz Kammerer Zoltán. És készül az újabb olimpiára. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó azt mondja, sok mindenről le kellett mondania az életben, de hogy pontosan mi mindenről maradt le, azt nem tudja. Mágó Károly riportja a faktor.hu-nak.

Tovább olvasom
Megnyertük a csapatversenyt a fizikai felmérőn

Megnyertük a csapatversenyt a fizikai felmérőn

Kitettek magukért fiatal versenyzőink, ennek köszönhetően fölényesen nyerte a pontversenyt csapatunk a Héraklész fizikai felmérő győri állomásán.

Tovább olvasom
Kaliforniában már

Kaliforniában már

Mozgalmas heten vannak túl a Kaliforniában edzőtáborozó versenyzőink - Czéllai Zsófi, Farkasdi Ramóna és Homonnai Luca.

Tovább olvasom
Balla Virág műtétre vár

Balla Virág műtétre vár

Szorítsatok Ti is holnap Balla Virágért, aki nemrég megsérült egy síbalesetben, és úgy tűnik keresztszalag szakadás miatt meg is kell őt műteni.

Tovább olvasom
Kupagyőztesek sárkányhajósaink!

Kupagyőztesek sárkányhajósaink!

Csapatunk nyert ma Budapesten az Aquaworld-ben rendezett medencés sárkányhajó kupán! A hajóban ezúttal 6-6 versenyző nézett egymással farkasszemet, és a mindent eldöntő ütközetben a mieink legyőzték a szegedieket.

Tovább olvasom
Hatodik olimpiára készül Kammerer Zoltán

Hatodik olimpiára készül Kammerer Zoltán

Kammerer Zoltán hatodik olimpiájára készül, a négyes mellett párosban is szeretne elindulni. A magyar szövetségnek a versenyzők egészségére is figyelnie kell, az ivóvizet például nagy tartályokban Magyarországról viszik majd Rióba. Szabó Gábor írása a Kisalföldben

Tovább olvasom
Mayer Keán a Heraklész Gála díjízottja

Mayer Keán a Heraklész Gála díjízottja

Nagyszerű győri siker született az idei Heraklész Gálán. A Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából a sportágakból egyenként és összevetve is megválasztják a legjobbakat.

Tovább olvasom
Kriszta, a lánglovag

Kriszta, a lánglovag

Fazekas-Zur Krisztina ma a XX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra látogatott el, ahol tűzoltóként próbálhatta ki magát; egy műszaki mentési és egy tűzoltási gyakorlaton vett részt, majd magasból mentővel emelkedett a laktanya fölé

Tovább olvasom
Kammerer Zoli vezetéstechnikai pályán

Kammerer Zoli vezetéstechnikai pályán

A biztonságos vezetésre hívták fel a figyelmet híres sportolók, köztük Kammerer Zoltán is, aki nemrég a Playboy Driver’s Club játékában a Hungaroring tanpályáin vezethetett extrém körülmények között.

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Kriszta a KI 500 méterre koncentrál

Fazekas-Zur Kriszta a KI 500 méterre koncentrál

Elsősorban egyesben szeretne jól szerepelni az idei válogatókon Fazekas-Zur Krisztina, a Graboplast Győri VSE olimpiai bajnok kajakosa.

Tovább olvasom