Visszatér Győrbe a maraton elitje

A tavalyi év Világ Kupa szezonja miatt módosult a maraton magyar bajnokság menetrendje, idén viszont újra Győrbe jön a teljes mezőny.

Visszatér Győrbe a maraton elitje

Május 17-én, pénteken a felnőtt egyéni, szombaton a felnőtt párosok mérik össze a tudásukat, az ifjúsági, serdülő, gyermek és kölyök mezőny pedig a korábban megszokott rendszerben fog versenyezni ezúttal is.

A legjobbak számára ez újfent kvalifikáció az Európa-bajnokságra, amelyet még Norvégiában, Baerumban egy Világ Kupa futam megelőz - ahogy tavaly idén is csak egy állomása lesz ennek a sorozatnak. Az EB viszont a megszokotthoz képest jóval később lesz majd, hiszen július 25-28.ig rendezik ezt az ECA és a francia szövetség Decize városában.

A program a VB miatt csúszik, így nyilvánvaló, hogy a világbajnoki válogató időpontja sem augusztus, hanem szeptember lesz - Tokaj vagy Tiszaújváros lesz a házigazda a szeptember 8-i hétvégén, és a korai EB miatt a paraversenyzők számára itt rendezi meg a szövetség a magyar bajnokságot is. A szezon a megszokotthoz képest tehát jóval később, október közepén fejeződik be, Shaoxing ekkor rendezi a sportág világbajnokságát - remélhetőleg magyar és benne győri sikerekkel.