Versenyzőink is indulnak a duisburgi VK-n

Péntektől vasárnapi gyorsasági Világ Kupa Duisburgban - Kincsővel, Virággal, Bálinttal, Csabival és Patrikkal. Íme a mieink programja:

Versenyzőink is indulnak a duisburgi VK-n

Péntek 10.00 CI 200 m Devecseriné Takács Kincső

Kincső az 5., azaz az utolsó előfutamban indul, innen a legjobb 5 megy tovább, plusz két hatodik, nyolcan lesznek a pályán. A középfutamot szombaton délkelőtt rendezik, a legjobb 3 lesz majd döntős. Döntő szombaton 11.56-kor

Péntek 10.49 KI 1000 m Kopasz Bálint és 10.56 Erdőssy Csaba

Bálint a harmadik, Csabi a negyedik előfutamban szerepel. Ötvenheten indulnak ebben a számbana  Világ Kupán, négy középfutam lesz majd, ahonnan a két legjobb és még egy idő kerül az A döntőbe. A középfutam péntek délután, a döntő szombaton lesz.

Péntek 12.50 CI 500 m Balla Virág

Ha meg tudja nyerni a futamot Virág, már döntős, ha nem a délutáni középdöntőből juthat tovább. A döntő szombaton 12:54-kor kezdődik.

Péntek 13.44 KI 500 m Kopasz Bálint

Hat futam lesz ebben a versenyszámban, így nem lehet innen egyből a döüntőbe jutni. A középfutam is oénteken lesz, így versenyzőnkre ma 4 futam vár. Döntő szombaton 13.24-kor. 

Péntek 16.42 CII 500 m Balla Virág - Devecseriné Takács Kincső

A recept ugyanaz, mint női kenu ötszáz egyesben. A futamgyőztes döntős - ezt vasárnap rendezik -  a többiek az utolsó hajót kivéve szombaton középfutamban indulhatnak.

Szombat 16.55 CII 500 m Balla Virág - Devecseriné Takács Kincső

Két előfutam lesz, így versenyzőink akár egyből be is juthatnak a vasárnapi döntőbe. Ha ez bármi oknál fogva nem sikerül, a középfutamból is lehet kvalifikálni.

Szombat 18.00 KIV 500 m A magyar hajóban Erős Patrik- Erdőssy Csaba 

Egy U23-as hajó indul a felnőtt mezőnyben (Gecse Mártonnal és Kós Benedekkel kiegészülve) akik innen a másnapi középfutamba juthatnak, és onnan kellene majd még egyet lépni a 13.23-as döntőbe.