Várakozáson felüli eredmények a SUP VB-n.

Öt versenyzőnkből négyen felállhattak a dobogóra a balatonfüredi SUP VB-n, ahol Kovács Sára 200 méteres A-döntője jelentette a legnagyobb szenzációt.

Várakozáson felüli eredmények a SUP VB-n.

Nyílt kategóriában klubunktól három kajakos, Kovács Sára, Czéllai-Vörös Zsófia, és Boros Adrián is indult. Elsőként az 1000 méteres technikai és a 200 méteres sprint távon kellett megmérkőzni a világelittel. A technikai versenyszám egyébként nemcsak gyorsasági, itt nagy szükség van az ügyességre is. A versenyzőknek összesen 7 darab, cikkcakkban elhelyezett bóját kell megkerülniük. A nyílt kategória sprint versenyében a merev deszkásoknál Sára az A, míg Czéllai-Vörös Zsófi a C döntőben lett hetedik. A technikai számban Sára a C döntőben a hatodik helyen zárt.

A hosszútávú versenyen a nőknél Czéllai-Vörös Zsófia a 15., Kovács Sára a 20. helyen zárt, míg a férfiaknál Boros Adrián a a majdnem 100 fős futamban a 29. helyen zárt a 18.5 km-es futamon. Az ifiknél Marek Petra a 18., Kobli Rebeka a 19. helyen ért célba, nekik 10 km-t kellett teljesíteni a Balatonban.

Amitől a legtöbbet várták a mieink, ott teljesítettek a legjobban. A felfújható deszkás futamban Boros Adrián a 10. helyen zárt, míg a lányoknál Czéllai-Vörös Zsófi a 6, Kovács Sára a 7. helyen ért célba.

Az érmeket a versenyzőink a csapatversenyben hozták: