Válogató után, EB előtt

Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitányok ma délelőtt hirdették ki az Európa-bajnokságra utazó válogatott kereteket. Eszerint Takács Kincső és Balla Virág 3-3 számban is rajthoz áll, hiszen C2 500 és C2 200 méter mellett a C1 200 és a C1 500 méteren is ők képviselik a magyar színeket - a sprint távon a válogatón is győztes Kincső szerepel majd. Kopaszt Bálint két egyest is megy majd, K1 1000 és K1 500 méteren bizonyíthat. Csapatba került C2 200 méteren Takács Mihály, aki az MTK-s Korisánszky Dáviddal térdel majd egy hajóba. A parakajakosoknál KL3 200 méteren Török Dávid is lehetőséget kap Poznanban.

Válogató után, EB előtt

A női kenuban érvényesült a papírforma, azaz Takács Kincső és Bala Virág szerezte meg az első és a második helyet. Közülük most Kincső volt a gyorsabb

A hétvége egyik legnagyobb csatáját a K1 1000 m hozta, ahol versenyzőnk ezúttal egy hajszállal Varga Ádám mögött ért célba. Kopasz Bálint azonban így is készülhet az olimpiára - erről Hüttner Csaba szövetségi kapitány nyilatkozott.

A parakajakosok mezőnyében Török Dávid két magabiztos második hellyel vívta ki az EB csapattagságot.

Erdőssy Csaba ötszáz méteren egyesben is remek formát mutatott, szoros versenyben ötödikként ért célba - míg K2 1000 méteren párosban Erdélyi Tamással harmadikként futott be. Bár itt most ez nem számít, a legjobbak voltak az U23-as mezőnyben. K1 1000 méteren pedig egy hajszálon mőlt, hogy nem jutott be a hatos döntőbe, de a századok ezúttal nem őt segítették. Az interjú még a K1 500 m döntője után készült.

Két legendánk is megmutatta magát Szegeden, mindketten jó teljesítménnyel rukkoltak elő - de ez most egyiküknek sem elég arra, hogy belerüljenek az EB-re utazó csapatba. Kammerer Zoltán a szolnoki Gál Péterrel hetedik lett K2 1000 méteren, akárcsak Douchev-Janics Natasa K1 200 méteren. Takács Mihály az MTK-s Fodor Nicholasszal C2 500 méteren ötödik lett, Erdélyi Tamás és Mikó Áron pedig jó pályát ment, de K1 1000 és 500 méteren sem volt most reális esélyük a döntőre.