Továbbra is uraljuk a női kenu felnőtt mezőnyét

Virág és Kincső remek formában, de Dorina és Lolo is sokat gyorsult - a hétvégi szegedi rangsoroló első összefoglalójában a női kenu eredményeit összesítettük

Továbbra is uraljuk a női kenu felnőtt mezőnyét

Taroltak a győri női kenusok a felnőtt mezőnyben, ha a sprinttávon nem könnyebb a Balla Virág - Devecseriné Takács Kincső páros hajója, mindketten 3-3 győzelemmel és egy második hellyel zártak volna, így viszont az egyik eredményhirdetésről mindketten lemaradtak. Szabados Krisztián versenyzői közül Virág nyert az ötszáz méteren, a rövidebb távon pedig Kincső, a létező egyik legkisebb különbséggel, mindössze egyetlen századdal. Mindkét kenusunk elindul a teljes Világ Kupa sorozaton, így a héten Portugáliában, a jövő héten Szegeden, majd Belgrádban állnak rajthoz, még az első válogató verseny előtt.

Nagyszerű premiert tudhat maga mögött Sáling Laura is, aki sikeres kajakos pályafutása lezárása után a tavalyi év végén átpártolt Szabados Krisztián csoportjához, azaz a kenusokhoz - azzal a nem titkolt céllal, hogy ha lehet még jobb eredményeket érjen el. Bár az első futamot követően könnyebb hajó miatt kizárták, a döntőben versenyen kívül a hatodik helyen futott be, párosban pedig a szegedi Nagy Biankával 200 méteren nyert, 500 méteren pedig ezüstérmet szerzett az ifik mezőnyében. Nagyot lépett előre a tavalyi évhez képest Kulcsár Dorina is, aki ugyancsak az ifik mezőnyében két harmadik hellyel kezdte a szezont. Németh Gergő tanítványa mindkét távon közelebb volt az első helyezetthez, mint korábban máskor.