Továbbra is két vasat tartana a tűzben

Vannak családok, ahol több versenyző is rendszeresen odaér a világversenyekre. Ilyenek Balláék is, Levente ráadásul mindkét szakágban ott van korosztályában a legjobbak között.

Továbbra is két vasat tartana a tűzben

- 2016-ben úgy érzem sikerült előrelépnem az előző évhez képest, hiszen nemcsak a maratoni szakágban, hanem a gyorsasági versenyen is sikerült kijutnom világversenyre. Úgy érzem a technikám is javult, és az időeredményeim is ezt igazolják.

- Te most 21 éves vagy, tehát már van tapasztalatod a korosztályos mezőnyben. Mit gondolsz, mennyire változnak az esélyek idén?

- Igen, én még három évig az U23-as korosztályhoz tartozom, ahol minden évben cserélődik a mezőny. Az esélyeim szerintem azért is javulhatnak, mert azok, akik kiöregednek sokan az élmezőnyhöz tartoztak - persze mindig jönnek egykori ifisták is, azért rájuk is figyelni kell majd.

- Bent vagyunk a téli alapozás közepén. Hogy ízlik?

- A futással és a kondival nincs bajom, de úszni azt nagyon nem szeretek. Persze minden évben ez van, amikor nem a vízen vagyunk, de én szeretem, ha ez a szakasz minél hosszabb. A legjobban a hegyi futásokat szeretem a téli alapozásban.

-  Van olyan cél, amit már megfogalmaztál saját magaddal szemben?

- Szeretném legalább ugyanezt a szintet hozni, mint 2016-ban, vagyis legalább a csapathajóba betérdelni és a maraton világbajnokságon odaérni a dobogóra. De most még nagyon az út elején vagyunk, majd ha már jönnek a versenyek akkor fogom érezni, mi lehet a reális cél. Az biztos, hogy mind a két szakágban szeretnék továbbra is ott lenni a legjobbak között.  

- Az egyéni mellett említetted a csapathajót, de ide ugye elsősorban az egyéni eredmények szükségesek. Mit gondolsz a párosról?

- Természetesen a páros hajó is fontos. Nincs kimondva, hogy milyen párral induljak abból a szempontból, hogy ki térdel elöl a hajóban és ki hátul, nekem mind a két pozíció működik. Eddig többnyire elöl voltam, de most próbálgattuk, hogy milyen, ha én vagyok a második ember. Első körben szeretnénk ezt a klubon belül megoldani, hiszen vannak balosok, akikkel érdemes kipróbálni hogy megy a hajó. Nyilván ennek ismeretében látjuk azt, hogy megtaláltuk-e az ideális megoldást, vagy körül kell esetleg nézni más klubok hasonló sorsú versenyzői között.