Tökéletes kenus hétvége a Héraklész felmérőn

Hétvégén rendezték a Héraklész Fizikai Felmérőt. Első összefoglalónkban a fiú kenusok eredményeit összesítettük.

Tökéletes kenus hétvége a Héraklész felmérőn

Fölényes Graboplast Győr sikert hozott a Héraklész fizikai felmérő a fiú kenusoknál, hiszen az elérhető maximális 80 pontból  77-et megszereztek Németh Gergő tanítványai. Két korosztályban sikerült egy-egy versenyzőnek úgy nyernie, hogy minden feladatban ő volt a legjobb  - Kárpáti Levente és Péter Zsolt Zsombor is tökéletes hétvégét zárt.

A 17 éves kenusok mezőnyében Odnoga Marton a lábemelésben 25-ös szériával zárt, ezzel a teljes korosztályt verte.  A többi feladatnál második, harmadik és negyedik helyeket szerzett, így övé lett az összetett ezüst.

A 16 éves kenusoknál a Dankó ikrek kettős győzelmet arattak, Gábor futásban, lábemelésben s végül összetettben is nyert, míg Bence a húzódzkodásban volt a legjobb és szerezte meg az összetett második helyet. A legjobb hat közé bekerült még Pálla Balázs és Halász Dávid is, Szekszárdi Flávió pedig épp, hogy kicsúszott onnan.

Kettős győri sikert arattak a 15 évesek is, itt Rumi Gergőnek majdnem sikerült a Grand Slam is, hiszen a négy számból hármat nyert, de a futásban elért második helye miatt sem kell, hogy csalódott legyen.  A három erőszámban mindannyiszor Nagy Domonkos végzett másodikként, így az összetettben is övé lett ez a pozíció. Velekei Patrik is befért a legjobb hat közé, ő ötödikként zárt.

A 2004-es kenusoknál Wagner Gábor negyedik, Pongrácz Levente hatodik lett összetettben, a 2005-ösök között viszont Kárpáti Levente mindent vitt, mint apiros ász - mind a három feladatnál az ő hátát nézte a mezőny, így majdnem 400 pontot vert az ezüstérmesre. Nagy Zakariás az ötödik helyet szerezte meg.

A 12 éves kenusoknál már a negyedik Graboplast Győr sikert jegyezhettük fel, Kurczina Máté egyenletesen és kimagaslóan teljesített mind a három feladatnál így összetetben is nyert - míg Nagy Viktor Dávid a lábemelésben jött fel az élmezőnyre, és zárt végük hatodikként.

A 11 éves kenusok mezőnyében Péter Bendegúz ugyan lassabban futott, de kiváló húzódzkodással és lábemeléssel szinte eltüntette a több, mint száz pontos hátrányát, éás végül csak minimális, 10 pontos különbséggel szorult a második helyre.  Csáktornyai Kristóf ötödikként végzett.

Végezetül a 2008-as kenusoknál győri mesterhármast hozott a Héraklész Fizikai felmérő. Péter Zsolt Zsombor minden számban nyert, így az összetett elsőséget is bezsebelte két klubtársa Hegyi Zsombor és Gyúrós Arnold előtt.