Több mázsa szemetet szedtünk

Huszadik éve szervezi meg minden tavasszal a kajak-kenu szakosztályunk szemétgyűjtési akciót indít, ekkor sportolóink, a szülők és az edzők együtt kimennek a Püspökerdőbe, hogy megtisztítsák a vízpartokat. A megmozdulást a vízre szállást követő napok valamelyikére szervezzük, hiszen ekkorra már a folyóról is fel tudjuk térképezni azt, hogy melyik terület mennyire szennyezett. Idén több mint kétszázan húztak kesztyűt és ragadták meg a zsákot, hogy megtöltsék azt erdőbe és folyópartra nem való tartalommal.

Több mázsa szemetet szedtünk

Kadler Gusztáv, a Graboplast VSE elnöke elmondta: kicsit változott a tendencia az elmúlt évekhez képest, most már kevesebb a kidobott mosógép, televízió, szekrény vagy autógumi, ezeket alighanem már a közelben található hulladékszigetre viszik egykori tulajdonosaik. A klasszikus szemétből viszont egyre több van, így például rengeteg italosflakont gyűjtöttek össze a sportolók.

Ami a hivatalos „végeredményt" illeti: több mint 250 zsákban mintegy 15 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a sportolók.

A szemétszedésről a tv2 is beszámolt

http://tenyek.hu/tenyek/207059_tobb-mazsa-szemetet-szedtek-ossze-a-kajakosok.html