Tizenhárman utaztak el Minszkbe

Július 28-án kezdődik és 31-ig tart az idei ifjúsági és U23-as világbajnokság Minszkben. A fehérorosz fővárosban 10 versenyző képviseli egyesületünket. Készítettünk nekik mini névjegykártyákat, ahol a olvasni lehet a start időpontjait is.

Tizenhárman utaztak el Minszkbe

 

Kenusunk ezúttal a hosszabb távon vívta ki az indulás jogát, ha nyeri az első előfutamot, akkor középfutam nélkül azonnal döntős. Húsz ország legjobbjaival kell felvennie a versenyt.

A legtöbb feladat rá vár, de címvédőként már tudja, mi kell ahhoz, hogy jó formában legyen. Az egyetlen csapatunkból, aki mindenképpen középdöntőzni fog, az egyéni számokból ugyanis nincs közvetlen kvalifikáció a fináléba. Ideális esetben nyolc futam vár rá.

Két számban is indul a világbajnokságon, és ha egyéniben nyeri az előfutamát, párosban pedig az első három hely valamelyikén fut be, megspórolhatja magának a középfutamokat.

Élete első felnőtt Európa-bajnokságán párosban felállhatott a dobogóra, most saját korosztályában a rövidebb távon akár valami hasonló remek eredményt is várhatunk a párosuktól.

Az egyik család, amelyik két tagot is delegált a versenyre. Levente a csapathajóban indul, a második középfutamból akár egyből be is juthatnak majd a fináléba

Az U23-as csapat valamennyi tagja kenus, de ő az egyetlen, akinek már van világbajnoki érme ebből az esztendőből. Patrik az egyetemi-főiskolai VB után most a korosztályos eseményen bizonyíthat.

Magabiztos versenyzéssel jutott ki olimpiai számban a VB-re, Borsodi Géza tanítványa, aki az idei évben a fizikai felmérőtől kezdve folyamatosan top formában van.

A Szabados Team hét tagjának egyik, aki ráadásul olimpiai számban mutathatja meg tudását. Párosuknak csütörtökön már szurkolhatunk, döntőjük pedig szombaton lesz.

Az ifi kenus csapathajóba két győri versenyző is bekerült, Jenő az egyik.

Balláék mellett Takácsék is két fővel kvalifikáltak a VB-re. A lányok együtt (is) indulnak, a fiúk külön utakon járnak, tekintve, hogy nem azonos korosztályban szerepelnek. Misire két feladat is vár