TÁJÉKOZTATÓ AZ EDZÉSEK ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

A mai napon klubunk vezetése és az edzők átbeszéltük a következő időszak feladatait, szükséges intézkedéseit. Ezekről szeretnénk tájékoztatni benneteket. Gondolom Ti is sokan már hallottátok, hogy megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, ami lehetővé teszi azt, hogy újra edzéseket tartsunk a Vízitelepen. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy Ti és a családotok egészségére a lehető legjobban vigyázzunk tekintettel arra, a koronavírus járvány még nem ért véget, éppen ezért az alábbi szabályok mellett tudjuk megnyitni a Csónakházat.

TÁJÉKOZTATÓ AZ EDZÉSEK ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

A serdülő és az ifi versenyzőink számára május 4-én hétfőn, a náluk fiatalabbak, valamint a sárkányhajósok és mastersek számára leghamarabb május 6-án, szerdán tartjuk az első edzést. A nagy létszámú csapatoknál csoportbontás lesz, és nem tudjuk a korábban megszokott edzésidőket sem tartani. A cél ugyanis az, hogy a Csónakházban egyszerre mindig a lehető legkisebb legyen a létszám. Éppen ezért senki se induljon automatikusan a megszokott módon az edzésre, hanem várja meg, amíg az edzője tájékoztatja őt az időpontokról.

A Csónakházba kizárólag a versenyzők léphetnek be, így most nyomatékosan arra kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy ne látogassák az edzéseket. Aki gyermekét autóval hozza vagy viszi, az a pinnyédi Rábca-híd melletti parkolóban várakozzon, a Vízitelepre ugyanis nem lehet majd autóval sem behajtani. Az egyetlen kivétel az az alkalom, amikor azok hozzák vissza a hajójukat, akik március közepén azt elvitték innen. Aki kerékpárral érkezik, természetesen a megszokott módon le tudja zárni a bringáját. 

A mi sportágunkban szerencsére a vízen nem lesz nehéz megoldani az egészségügyi előírásoknak megfelelő biztonsági távolságot, ugyanakkor az öltözők használatára fokozottan figyelnünk kell. Azokat rendszeresen fertőtleníteni fogjuk, ennek ellenre arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, az már edzésszerelésben érkezzen és távozzon a következő időszakban. Aki bármilyen okból bemegy az öltőzőbe, a járvány miatt javasolt másfél-két méteres távolságot ott is tartani kell egymás között. 

Sajnos változtatnunk kell egy olyan szokáson is, amit tudjuk, hogy mindannyian nagyon szerettek. Ez az edzések előtti és utáni közös játék - erre most nem lesz lehetőség. Szeretnénk kérni mindenkit, hogy csak annyi idővel érkezzen az edzés előtt, amennyi feltétlenül szükséges, és az edzés után azonnal hagyja el a Csónakházat. Kérjük még jobban figyeljetek oda arra is, hogy aki nem érzi jól magát, bármilyen betegsége van, az mindenképpen maradjon otthon, hiszen most jóval nagyobb a felelősségünk, hogy hogyan vigyázunk egymásra.  

Kérjük, hogy mindezeket mindenki tartsa be, mi ebben látjuk a garanciát arra, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal hódolhassatok közös szenvedélyünknek, a kajakozásnak, a kenuzásnak vagy a sárkányhajózásnak. 

Köszönjük az elmúlt hetek türelmét, hogy otthon is szorgalmasak voltatok. Mindenkit az edzője értesíteni fog, hogy az első foglalkozás számára mikor fog kezdődni. 

Természetesen folyamatosan figyeljük az eseményeket, és amennyiben szükséges a szabályokon változtatni fogunk, amelyről mindenkit értesíteni fogunk. 

Jövő héten találkozunk a Vízitelepen.

Erőt, egészséget!

Kocsis Róbert

elnök