Szombaton adják át a kajak Oscart!

Szombaton hét kategóriában adják át a díjakat az idei World Paddle Awards gálán Barcelonában. Ez a második alkalom, hogy elismeréseket adnak át a kajak-kenu sport legjobbjainak, és az első magyar győztes Homonnai Luca lehet, aki már biztos, hogy a TOP 3-ban szerepel.

Szombaton adják át a kajak Oscart!

Luca tavaly két olimpiai számban is aranyérmes lett Portugáliában a korosztályos VB-n, hiszen 200 és 500 méteren is nyerte az egyes hajók versenyét, illetve már a felnőttek között Douchev-Janics Natasával egy hajóban ezüstérmes lett a felnőtt VB-n 200 méteren.

Luca ellenfelei: Sage Donelly, aki 15 évesen már világbajnok volt, az amerikai lányról az esemény honlapjának összesítése alapján elmondható, hogy kajak és kenu szlalomban is jeleskedik. A harmadik finalista a szlovák Jakub Grigar, 18 éves, tavaly és 2013-ban is világbajnok volt a junior szlalomosok között.

Luca az ifjúsági sportolók között került a TOP3-ba, rajta kívül még a 2015-ös Maraton VB szervező csapatának szurkolhatunk, akik a professzionális megoldásokat összesítő események, cégek, gyártók kategóriájában TOP3-as.

Az ICF Kajak-Kenu Maraton VB - ki ne emlékezne rá ezen oldal olvasói közül - minden idők talán legnagyszerűbb rendezését és a szakág forradalmi televíziós közvetítését hozta tavaly szeptemberben.

Szervező csapatunk ellenfelei: KayakPro (USA) és Adidas Sickline (Ausztria).

A KayakPro a szárazföldi kajakozásra alkalmas eszközök fejlesztésével foglalkozik

http://www.kayakpro.com/paddle-trike/

Az osztrák verseny egy extrém világbajnokság. Itt a honlapjuk:

http://www.adidas-sickline.com/en/