Szerződést hosszabbítottunk névadó szponzorunkkal

Továbbra is a Graboplas Zrt. a Győri Vizisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának a névadó szponzora. A padlógyártó és a klub vezetése az erre az évre szóló megállapodást élversenyzői és a sajtó képviseletében írta alá.

Szerződést hosszabbítottunk névadó szponzorunkkal

Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója az aláírás kapcsolatán arról beszélt: általában zárt körben egy kézfogás mellett hosszabbították meg eddig az elmúlt több, mint tíz évben az együttműködést, most viszont két üzenet miatt választották a nyilvánosságot. Egyrészt azt szeretnék kifejezni, hogy a tavaly elhunyt kiváló sportvezető, Kadler Gusztáv munkáját folytató Kocsis Róbert elnökségét is támogatni tudják, másrészt arról is beszélt, hogy a társadalmi felelőssége ebben a jelenlegi helyzetben is megvan minden cégnek. 

"A járvány okozta gazdasági visszaesésben sem szabad megfeledkezni azokról a célokról, amelyek eddig fontosak voltak számumkra. Graboplastnak sem ezek a legszebb hónapjai, de úgy gondolom, hogy nem egy hónapon vagy egy éven múlik, hogy Győr sportja hogyan fejlődik."

Kocsis Róbert, a klub elnöke a szerződés kapcsán kiemelte: ez is megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak. Hozzátette: a kijárási korlátozás ideje alatt az élsportolók szigorú szabályok mellett edzhettek, mostanra mindenki visszatért az egyesületbe, nincs lemorzsolódás.

"Az összes gyermek és felnőtt gőzerővel ott folytatta, ahol abbahagyta. Ami a világversenyeket illeti, nyilván még mindig sok a bizonytalanság. Ettől függetlenül sportolóink készülnek a viadalokra és a jövő évre halasztott olimpiára. A Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros és a kajakos Kopasz Bálint már tavaly kvótát szerzett az országnak az ötkarikás játékokra, de bízunk abban, hogy nemcsak ők hanem Kammerer Zoltán és Erdőssy Csaba is kvalifikálni tudja magát majd jövő évi válogatókon. Mi ehhez és a többszáz ifjú versenyző napi munkájához szeretnénk megteremteni a megfelelő feltételeket, ehhez nagy szükségünk van támogatóinkra. Nagyra értékeljük, hogy ebben a helyzetben is mellénk állnak."

A gyorsasági ünnepélyes aláírásnál Kincső, Virág, Zoli és Bálint mellett a világbajnoki címvédő női maraton páros, Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia is ott volt, ők a gyorsasági csapathoz hasonlóan elsősorban a hazai világversenyre készülnek, a tervek szerint ugyanis szeptemberben Szegeden gyorsasági, októberben Budapesten maraton világbajnokság lesz majd.