Stabilan ott vagyunk a pontverseny élmezőnyében

Idén a második helyen végzett egyesületünk a szakosztályok közötti pontversenyben a szegediek mögött. Mindez azt jelenti, hogy folytatódik a tendencia, nevezetesen a nagyobb támogatásból gazdálkodó kiemelt fővárosi klubokkal továbbra is felveszik a versenyt a vidéki egyesületek, a Graboplast Győr pedig stabilan őrzi a dobogós helyezéseit.

Stabilan ott vagyunk a pontverseny élmezőnyében

Ábránkon az előző hat év pontjai láthatók, ebben a szakaszban 3-3 első és második helyezés mellett folyamatosan 1600 pont körüli eredménnyel zártak kajakosaink és kenusaink. 2017-ben a KSI, 2019-ben és idén a Szeged, '16-ban, '18-ban és '20-ban a mieink gyűjtötték a legtöbb pontot, vagyis rendkívül stabil a helyezés is és az eredmény is. Weisz Róbert szakosztályvezetőt arra kértük, hogy picit nézzen az adatok mögé.

- Nehéz éven vagyunk túl, de bizakodásra ad okot, hogy a Covid okozta problémák és a csökkentő támogatás ellenére meg tudtuk őrizni stabil pozíciónkat a bajnokságok élmezőnyében. Az egyik legfontosabb cél az volt, hogy megmaradjon a nagy létszám a szakosztálynál, büszkék lehetünk arra, hogy egy kicsit még növelni is tudtuk a versenyzők számát. A következő évek feladata lesz, hogy a mennyiség az a minőségben és az eredményességben is jelentkezzen, de természetesen most sem lehetünk elégedetlenek. A legnagyobb pozitívum ha a pontszámokat elemezzük az az, hogy a férfi és a női szakág is szépen hozta az eredményeket kajakban is és kenuban is, síkvizen és maratoni szakágban, emellett ott voltunk a SUP, a parakenu és a sárkányhajósok összesítésében is. Minden nemzetközi versenyre kijutott győri kajakos vagy kenus, nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlásban is. A serdülő korosztály pontversenyét megnyertük, a kölyök és a gyermek korosztályban másodikok lettünk, az ifiknél és a felnőtteknél pedig harmadikok. Az olimpiai eredményességben a legjobb vidéki klubként az ötödik helyen zártunk, csak fővárosi, sok szakosztállyal rendelkező kiemelt egyesületek előztek meg bennünket.