Sporttörténelmi kenus siker a hendikep versenyen

A Felső-Duna régió kajak-kenu egyesületei érkeztek a hétvégén Győrbe, hogy ifjúsági, serdülő, gyermek, kölyök és előkészítő korosztályban összemérjék egymással a tudásukat. A szezon két hete Neszmélyen az Éden Kupán kezdődött, augusztus 7-én pedig már Fadd-Domboriban kezdődik a Vidék Bajnokság, így az edzők elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy ki hol tart a felkészülésben, kik azok, akiknek egyéniben van esélyük, hogy bejussanak a szeptemberi OB döntőbe, és kik azok, akik párosban vagy négyesben érdemes inkább rajthoz állni majd.

Sporttörténelmi kenus siker a hendikep versenyen

A győri versenyen több éve már hagyomány, hogy a 2000 méteres futamok mellett egy 4 km-es hendikep versenyen is összemérik a tudásukat a versenyzők, ráadásul itt nemcsak a kajakosok és a kenusok indulhatnak együtt, hanem megmutatják magukat a felnőtt világklasszisok is, így a 20-szoros világbajnok Csay Renáta kislányával Lilivel együtt párosban evezte végig a távot - nem is akárhogyan, a 7 perces hátrányuk több, mint felét ledolgozták, Lili nagyszerűen lekövette édesanyja csapásait és így a vetélytársak nagy részét utol is érték.

A hendikep lényege ugyanis, hogy a legfiatalabbak indulnak az elején, az idősebbek és gyorsabbak pedig a legvégén, a 133 hajót felvonultató mezőnyben ott volt a felnőtt világbajnok Boros Adrián és Czéllai-Vörös Zsófia is, utóbbi egy fiatal tehetséggel, Gombás Alízzal egy hajóban. A verseny végül sporttörténelmi sikert hozott, öt kajakos győzelem után ugyanis először nyert egy fiatal kenus, Kurczina Máté (a képen) a második hendikep ezüstjét begyűjtő Kolozsvári Brúnó előtt.

A versenyszámok győztesei:

A Graboplast Győr további érmes versenyzői:

Az U8-U9-es mezőnyben ügyességi szlalom pályát is kellett a gyerekeknek teljesíteni, akik közül néhányan életük első versenyén álltak rajthoz, és nagyon komoly szurkolást kaptak az 1 km-es versenyben is a szülőktől és barátoktól. Ebben a korosztályban nem hírdetnek győztest, valamennyi versenyző érmet kapott a táv teljesítéséért. Gratulálunk versenyzőinknek: Vaszari Mihály Gyula, Tóth-Borov Bence, Szerencsés-Fekete Ákos, Neszmélyi Gergely, Krüger Tim, Keller Dávid, Garda Boglárka