Sikeres ORV Pozsonyban

Hat versenyzőnk hét éremmel zárt az Olimpiai Reménységek Versenyén

Sikeres ORV Pozsonyban

Tamás Gergő volt a legeredményesebb a győri küldöttségből a pozsonyi ORV-n. Édesapja irányítása mellett a 17 éves kajakos remek szezont produkált, és két aranyérmet is szerzett. Előbb megnyerte a K1 500 métert, majd Borbély László, Herda Richard Viktor és Szűcs Milán Ádám társaságában behúzták a K4 500 métert is. Jimmy a 200 méteren is dobogóra állt a csapathajó tagjaként, K1 200 méteren pedig a negyedik helyen zárt. Alig két tizedre volt a második helyezettől.

Négy számban indult a női kajakosok mezőnyében Gombás Alíz. Horváth István tanítványa értékes ezüstérmet szerzett K1 500 méteren, K1 200 méteren pedig a harmadik helyen zárt. Alíz klubtársával, Németh Rozinával K2 200 méteren a negyedik, a legrövidebb táv csapathajójában pedig a hetedik helyen zárt. 

A kenusok is hoztak érmeket, Nagy Zakariás mindjárt kettőt is. A 200 méteres távon egyéniben és Kurczina Mátéval is ezüstérmet szerzett. Németh Gergő mindkét tanítványa duplázott Pozsonyban, Máté a csapathajóban is helyet kapott, az egység a negyedik helyen zárt. Hatodik versenyzőnk is kitett magáért, Szabados Szonja a B döntő hatodik helyén zárt C1 200 méteren.