Ötödik hely a bajnokságban

Ötödik helyen végzett a sárkányhajó magyar bajnokságon a Graboplast Győri Vizisport Egyesület sárkányhajó szakosztálya.

Ötödik hely a bajnokságban

A versenyzők közül többen sikeresek voltak a szegedi válogató versenyen, így négyen ott lehetnek a szeptember 8-án, Moszkvában kezdődő világbajnokságon is.

Az idény már a medencés versennyel jól indult, hiszen az Aquaworld Kupán a teljes magyar mezőnyt maga mögé utasította a GYVSE, és megnyerte a hat fős csapatok tornáját. A téli felkészülés után pedig már a tavaszi időszak végétől a folyókon-tavakon bizonyítottak a győri sárkányhajósok. Az idei magyar bajnokság öt futamból állt, ahol az eredmények alapján pontokat kaptak a csapatok, mint a 200, mind az 500 és mind a 2000 méteres döntőket követően. A sárkányhajósok folyamatosan jobb és jobb eredményeket produkáltak, így a budapesti fordulóban a lány csapat nyert, a záró fordulóban Fadd-Domboriban pedig a 19 hajós mezőnyben mind a sprint, mint a hosszú távon ezüstérmes lett a mix hajó. Mindez azt jelentette, hogy mind a két távon az összetett negyedik helyét szerezte meg a klub – ami rendkívül szoros élmezőnyben végül az ötödik végső helyezést jelentette.

A csapatra idén még több feladat is vár. Egyrészt az év zárásaként Sukorón vízre szállnak győri sárkányok a magyar nagydíjon szeptember 17-én és 18-án, másrészt egy héttel korábban négy versenyző is elutazik Moszkvába, hogy a magyar válogatott hajóiba ülve a világbajnoki címért hajtson. Ardeleán Eszter, Bögös Attila, Füzy Péter és Kozma Tamás várhatóan több kategóriában és távon is képviselheti a magyar színeket