Öt sárkányhajósunk indulhat a szegedi EB-n

Kétnapos sárkányhajó fesztivált rendeztek Szolnokon a Holt-Tisza, kajak-kenu pályán. A hétvége első napján a 2017-es klub sárkányhajó Európa-bajnokság válogató versenyét tartották.

Öt sárkányhajósunk indulhat a szegedi EB-n

A vegyesen összeállított klubcsapatokban több győri versenyző is rajthoz állt, négy kivívták az Eb-n szereplés jogát. A versenyt Szegeden július 6-9-e között rendezik. Akik kijutottak:

Csay Renáta három kategóriában (senior mix 10 és 20 fős hajó, valamint senior női 10 fős hajó) öt versenyszámban, Kótiné Fábián Ágnes négy kategóriában (senior és masters mix 20-as, illetve senior és masters női 10-es) összesen négy számban,  míg Kozma Tamás, Kató Zoltán és Szigeti Ágnes egy hajóban ülve egy számban állhat rajthoz a júliusi kontinenstornán. (mindhárman masters mix 10 fős hajóban).

A hétvége második napján a Magyar Sárkányhajó Bajnokság I. fordulóját rendezték. A viadalon 500 méteres és 2000 méteres versenyeken zajlottak küzdelmek. A rövidebb távon a GYVSE sárkányhajó csapata egészen a B döntőig jutott, ahol egy nagyon szoros befutó során bronzérmet szereztek.