Négy arannyal indult az OB

Gacsal Ákos első felnőtt bajnoki címét szerezte, Fazekas-Zur Krisztina a négyesben nyert, Varga Dávid duplázott.

Négy arannyal indult az OB

Két bronzéremmel nyitottunk ma a szolnoki magyar bajnokságon. A parakajakosok 200 méteres futamában harmadik lett Török Dávid, majd KI 1000 méteren ugyancsak bronzéremmel zárt Fazekas-Zur Krisztina. Az egyes számokban Balla Levente volt még döntős, ő CI 1000 méteren 9. helyen zárt.

Egy órával ezután Varga Dávid szerezte az első bajnoki címünket, CII 1000 méteren Vasbányai Henrikkel (KSI) egy hajóban győzték le a teljes mezőnyt.

Célfotó dönthetett KII 1000 méteren a döntőben. Itt Gacsal Ákos és Kugler Attila (Közgép) egyetlen századdal (!) kapott ki a Tóth-Kulifai párostól és szerzett ezüstérmet. Nagyon közel volt hozzájuk Kammerer Zoli és Czeiner Benjamin (Honvéd) is, ők lettek a harmadikak.Nagyon kis különbséggel maradt le a dobogóról Fazekas-Zur Kriszta és Bordács Blanka, akik ugyancsak KII 1000 méteren indultak - és lettek negyedikek.

Ezután pedig kinyitott a bank, csak úgy dőltek az aranyak. Gacsal Ákosék győzelmével kezdődött a csapathajók versenye, aki KIV 1000 méteren Kugler Attilával (Közgép) Bogár Gáborral (Közgép) és Noé Zsomborral (Dunafüred) együtt indult, és szerezte meg pályafutása első felnőtt bajnoki címét győri színekben. A Kammerer-Mozgi-Erdőssy-Mayer egység az ötödik, a Kovács-Nagy-Horváth-Szomolányi négyes nyolcadik lett ugyanebben a futamban.

Varga Dávid már a második elsőségét gyűjtötte be ma, miután Vasbányai Henrikkel (KSI), Korisánszky Györggyel (KSI) és Mikre Róberttel (ugyancsak KSI) fölényesen nyerték a kenusok ezer méteres versenyét. És ahogy vérni lehetett, Fazekas-Zur Kriszta is aranyat nyert - majdnem a világbajnok hajóban - ezúttal Takács Tamara (Vasas) és Vad Ninetta (Vasas) mellett Bodonyi Dóra (Közgép) ült be a hajóba.

Mindez azt jelenti, hogy az első nap 4 arany, 1 ezüst és 3 bronzérem került fel a Graboplast Győr neve mellé - s miután tavaly hét elsőségig jutottunk a három nap alatt, így nyugodtan mondhatjuk: nagyon jól indult számunkra a szolnoki program.