Megnyertük az év utánpótlásműhelye versenyt!

A Graboplast Győr kajakosai és kenusai nyerték „Az év utánpótlás műhelye”-díjat egyéni kategóriában. Sikert sikerre halmozó szakosztályunk a 2015-ös teljesítményével érdemelte ki ezt az elismerést, melyet a Larus Rendezvényközpontban, ünnepélyes gála keretében adtak át.

Megnyertük az év utánpótlásműhelye versenyt!

Minden évben megválasztják az év legjobb utánpótlás műhelyét. Klubunk már többször kiérdemelte a hónap műhelye elismerést, így ismét részt vehetett az évzáró gálán. Ide azt a 12 egyéni sportolókkal és 4 csapatsporttal foglalkozó klubot hívják meg, akik az adott évben a hónap műhelye elismerést is elnyerték.

Az év műhelye díjat ezután a kuratórium tagjai szavazzák meg, így kaphatta meg klubunk ezt az elismerést. A díjat a versenyzőket képviselő küldöttségünk, Gamsjager Liza-Maria, Pető Réka, Sáling Laura, Erdőssy Csaba, Hajnal Jenő és Takács Mihály vehette át, de természetesen az eseményen ott volt a klubvezetésből Kadler Gusztáv és Ábrahám Csaba, az edzői stábot pedig Borsodi Géza képviselte.

A díjat egy gálaműsor keretében adták át, gratulálunk a csapatsportok díjazottjának a Vasas lány kosárlabdázóinak és a paksi kajak-kenusoknak is, akik a hónap műhelye címet érdemelték ki 2015-ben, így velük is versenyben voltunk az elsőségért.

Az év eredményei önmagukért beszélnek. Az elmúlt 10 évben nyolcadszor lett a legjobb hazai szakosztály a Graboplast Győr. A versenyzők negyvenhat magyar bajnoki címet szereztek, az ORV-n öt első helyet értünk el, a világbajnokságokon pedig összesen 28 győri versenyző indult és közülük tizenheten fel is állhattak a dobogóra.

Klubunk egyébként azzal érdemelte ki az elismerést, hogy utánpótláskorú versenyzői a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály világ- és Európa-bajnokságain összesen 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek. Az egyesület ifjú sportolói közül a kajakos Homonnai Luca, a kenus Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Hérics Dávid nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt világversenyeken is dobogóra állhatott.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a mi közösségünk nyerte Az év műhelye elismerést, hiszen tulajdonképpen ezzel bennünket választottak meg a bajnokok bajnokának – mondta Kadler Gusztáv, a Graboplast Győri Vízisport SE szakosztályvezetője arra utalva, hogy ezt a díjat a tavalyi évben hónap műhelye címet nyerő egyesületek nyerhették meg. – Ahogy az egész kajak-kenu sportág, úgy a mi szakosztályunk is rengeteget fejlődött az utóbbi években, de elmondhatom, hogy még mindig az alapítóink által több mint 50 évvel ezelőtt megfogalmazott értékek szerint működik. Sikereink egyik legfontosabb alapja, hogy a nálunk dolgozó edzők nagy része korábban sportolója volt a szakosztálynak, ők pedig a hagyományok továbbadásával egy igazán összetartó közösséget kovácsoltak. Az első hónap műhelye elismerésért járó támogatást sportruházatra költöttük, olyan pólókat vásároltunk belőle, amelyeket a gyerekek maguk választhattak ki. A most elnyert összeggel is hasonló terveik vannak."