Megkezdődött a versenyszezon

Öt aranyéremmel indította egyesületünk az idei szezont, az A-Híd Kupán Németh Gergő (kenu) és Tamás Gábor (kajak) versenyzői álltak rajthoz.

Megkezdődött a versenyszezon

Megkezdődött a versenyszezon az utánpótlás korosztály számára, versenyzőink ahogy a korábbi években is ezúttal is rajthoz álltak az A-Híd Építók Kupa Öbölkör-bajnokságon, ahol a közelmúltban elhunyt ifjúsági világbajnok kajakozó, Janza Richárd emlékére is hajóba szálltak a fiatalok.

Majdnem 900 nevezés érkezett az újpesti versenyre, ahonnan nagyszerű eredményekkel térek haza a mieink. A szezon első győzelmét a fiú kajak kettesek mezőnyében aratták versenyzőink, az U12-es korosztályban Ugróczky Ádám és Tamás Gergő nyert, két csapattársuk, Kovács Ádám és Gasztonyi Barnabás előtt. Győzött a győri túrakenus csapat is, Kurczina Milán, Kurczina Máté, Kiss Levente és Nagy Zakariás összeállításban. A kenusok első egyéni sikerét a 12 évesek mezőnyében Pálla Bálint (a képen) szállította, majd nem sokkal később az U17-18-as női mezőnyben Kulcsár Dorina is elsőként ért célba. A nap utolsó Graboplast Győr sikerét a 2008-as születésű Mayer Hunor szállította, aki az MK-1 Törpe mezőnyében volt a leggyorsabb.

Az A-Híd Kupa további 3-6. helyezései:

C-1 U17 5. Jakab Soma

C-1 U16 3. Odnoga Martin

C-1 U15 6. Pálla Balázs

C-1 U14 3. Rumi Gergő  

C-1 U14 5. Csóka Eszter

C-1 U15 3. Varga Eperke

MK-1U13 5. Mitring Olivér

MK1-U13 6. Csendes Maja.

Nekik is, illetve a verseny további résztvevőinek is gratulálunk!