Mayer Keán a Heraklész Gála díjízottja

Nagyszerű győri siker született az idei Heraklész Gálán. A Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából a sportágakból egyenként és összevetve is megválasztják a legjobbakat.

Mayer Keán a Heraklész Gála díjízottja

A kiscsapat kategóriában első lett ifjúsági világbajnoki címének köszönhetően Béke Kornél (Tiszaújvárosi KKSE, edző: Betlenfalvi István) és Mayer Keán (Graboplast Győ, edző: Borsodi Géza)

"Nagyon boldogok vagyunk, nem gondoltuk, hogy ebben az összevetésben is a legjobbak lehetünk. A díj kapcsán természetesen előjönnek az emlékek a nyári versenyről. Mind a ketten nagyon akartuk a sikert, nagyon sokat edzettünk és egymásért is küzdöttünk, ez hozta meg a győzelmet a világbajnokságon."

Borsodi Géza, Keán edzője elmondta: nem tudták a díjátadás menetét, így amikor a színpadra hívták a fiúkat és nem szólítottak más fiú kis csapatot, akkor derült csak ki számukra, hogy a Béke-Mayer páros lett a legjobb a 2015-ös eredményei alapján.

Homonnai Luca az év utánpótlás versenyzője rangsorban az 5. lett a 20 sportágat felölelő Héraklész program tehetségei közül.

A MOB összesítése alapján 2015-ben a Héraklész-sportolók a korosztályos - sportágon belül több utánpótlás-korosztályt, évfolyamot is érint - világ- és Európa-bajnokságokon, továbbá a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) összesen 428 alkalommal érték el az első nyolc hely valamelyikét (csapatok, egységek, váltók egy-egynek számítanak). Lebontva, a korosztályos vb-ken 133, a kontinensviadalokon 255, az EYOF-on 40 darab 1-8. helyezés született. Az aranyérmek statisztikáját elemezve 22 vb-, 28 Eb- és 9 EYOF-arany a magyarok mérlege.