Májusban néhány kérdőjel kiegyenesedik

Mozgalmas lesz a május versenyzőink számára. A felkészülés finisbe érkezik, jönnek az első megmérettetések valamennyi csoport számára, és mind a felnőtt, mind a korosztályos versenyzők számára rangsoroló versenyek, maraton országos bajnokságok és Világ Kupák szerepelnek majd a középpontban - de klubunk a versenyrendezésből is kiveszi a részét, hiszen a Sárkányhajó Roadshow ezúttal is Győrből rajtol, de a maraton OB legtöbb rajtja is a Mosoni-Dunán lesz. Nézzük a részletes programot:

Májusban néhány kérdőjel kiegyenesedik

Május 6. Győr 

A megszokotthoz képest nem szombaton, hanem vasárnap lesz a Sárkányhajó Roadshow és a házi bajnokság - a ballagások miatt erre is figyelmet szenteltünk a szervezésnél, hogy minél nagyobb létszámban tudjanak az egységek rajthoz állni. A szoksásos 4000 méteres hendikeppes versenyt is megtartjuk, ez várhatóan délután háromnegyed 3 körül kezdődik majd.

Május 10-12. Szeged

A rangsoroló már csütörtökön elkezdődik, ahol a 400 méteres távon mérhetik össze a tudásukat mindazok, akik a KIV 500-as csapathajóba szeretnének beülni. Ez mindenképpen újdonság lesz az előző évhez képest, de miután a következő két évben a kvótaszerzés illetve az olimpia miatt más lesz az eredménykényszer, most még lehet, érdemes kísérletezni. Egyes versenyszámokban az itteni eredmények döntenek majd a Világ Kupa indulásról is.

Május 14-15. Szeged

Az ICF női kenu Világ Kupának ugyan nem lesz majd győri résztvevője, a verseny délelőtti és délutáni programja között ezúttal a Maty-éren rendezi meg az MKKSZ a maraton bajnokság futamait a felnőtt és az U23-as korosztály számára. Hétfőn az egyéni, kedden a páros versenyszámok lesznek. A döntés hátterében az áll, hogy Portugáliában Világ Kupa futamot hírdettek az OB győri időpontjában, ahol a tevek szerint a magyar válogatottak közül többen is indulnának. A szegedi OB a nyári EB-re is válogató.

Május 17-20. Szeged

A gyorsasági versenyzők első Világ Kupa futama is a Maty-éren lesz. Az MKKSZ több újdonsággal is készül, elsősorban a közönség és a versenyzők kapcsolatát szeretnék tovább javítani. Emellett a létesítményben is megkeződtek a felújítások, hogy a 2011-es VB-hez képest jövőre még jobb körülményeket biztosítsanak a jelenlévők és az eseményt TV-n követők számára.

Május 25-27. Duisburg

A második, egyben idei utolsó gyorsasági VK futam. Reményeink szerint itt is lesznek majd győri versenyzők.

Május 26-27. Győr

Szeged mellett ránk figyel majd a kajak-kenu sport itthon, hiszen évek óta rekordrészvétel mellett rendezzük a Graboplast Maraton Magyar Bajnokságot, valamint a masters és parakenu maraton bajnokságot. A felnőttek ugyan nem lesznek itt, de minden más korosztály igen, így akár 2000 nevező is elképzelhető a versenyre.

Május 26-27. Viano do Castelo

Portugáliában a maratonisták számára rendeznek Világ Kupa futamot.