Május 5-én ismét Győrből indul a Sárkányhajó szezon

Az MKKSZ szervezésében ezúttal is párhuzamosan két sorozat indul a sárkányhajó szakágban. A Roadshow hagyományosan tőlünk Győrből indul, a verseny ezúttal is vasárnap lesz, a hivatalos dátum: május 5.

Május 5-én ismét Győrből indul a Sárkányhajó szezon

Négy héttel később, a június 1-2-i hétvégén Orfűn, az Pécsi-tavon kezdődik a bajnoki sorozat, ami idén négy állomásból áll majd. Június 8-án Nagykanizsán folytatódik a Sárkányhajó Roadshow, majd június 22-én és 23-án a Lupa-tónál már a második bajnoki fordulón mérik össze tudásukat a csapatok. A hónap utolsó szombatján az ország keleti kapujához, Vásárosnaménybe utazhatnak a szakág képviselői a szezon harmadik roadshowjára.

A sárkányhajósok Európa-bajnokságához idén versenyzőink számára vízum kell majd, a július 17-21-ig tartó verseny helyszíne ugyanis Moszkva lesz majd. Egy héttel később a harmadik bajnoki fordulóval újra bekapcsolódik a szakág vérkeringésébe a pályafelújítás után Sukoró, az augusztusi pihenő után pedig a Szabadkikitő lesz a helyszíne a bajnoki sorozat záróállomásának, szeptember 7-8-ig. A szakág záróeseménye a hónap közepén a kijevi VB lesz, a világbajnokság szeptember 12-én kezdődik és 15-ig tart.