Lisa lett az ORV egyik sztárja

Fantasztikusan szerepeltek a serdülő korú magyar kajakosok és kenusok a szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén. A mieink 29 aranyérmet és összesen 54 dobogós helyezést szereztek a 15-17 éves korosztály legjobbjainak rendezett utánpótlás regattán, noha korábban soha nem indított sportolót négy földrészről 31 ország. A 780 kajakos és kenus között szép számmal voltak győriek is, 3 arany- és 4 ezüstéremmel zártak a Graboplast Győr sportolói

Lisa lett az ORV egyik sztárja

Két arany- és két ezüstéremmel térhet haza Szegedről Gamsjager Lisa-Maria. Horváth István és Borsodi Géza remekül felkészítette az 1999-es születésű versenyzőt, aki 500 és 1000 méteren nyert Szendy Lillával egy hajóban. Liza a két ezüstérmet a négyesben szerezte 200 és 500 méteren, így ő lett a győri küldöttség legeredményesebb tagja.

Aranyérmet szerzett Obert Ákos (edzője: Borsodi Géza) is, aki összesen 10 futamon állt rajthoz, és ebből hatot, köztük az 1999-es korosztály K II 1000 m-es döntőjét is megnyerte társával, Lukács Istvánnal. Ákos emellett ötödikként zárt 200 és 1000 méteren is a négyes csapathajó tagjaként, míg egyesben a legrövidebb távon az értékes kilencedik helyet szerezte meg.

Két ezüstéremmel zárt Sáling Laura (edzője Horváth István), aki Kovács Sára Petrával egy hajóban 200 és 500 méteren is futamgyőztesként jutott a fináléba, és mindkét esetben valamennyi rivális ország legjobbját leelőzte - a másik magyar egység azonban mindkét alkalommal gyorsabb volt. A sprint távon mindössze 3 század volt a különbség.

Három futamgyőzelemmel és egy ezüstéremmel zárt Lazúr Barnabás, aki ugyancsak Borsodi Géza tanítványa. Három hajóban kapott helyet, a legjobban Erős Patrikkal a 200 méteres távon teljesített, ahol második helyen értek célba. A duó ötszázon ötödik lett, akárcsak a csapathajóban a rövidebb táv fináléjában. Testvére, Lazúr Margaréta (edzője Kadler Viktor) is ötödik lett, ugyancsak a kétszáz méteren induló csapathajó egyik tagjaként 

Ötödik helyen végzett Odnoga Martin. Németh Gergő tanítványa kenu egyesben 200 méteren kapott lehetőséget, és végig kiegyensúlyozott pályát láthattunk tőle, hiszen az előfutamából a második, a középfutamból a harmadik helyen jutott be a fináléba.

Hatodik helyen zárt a két legfiatalabb versenyző, Erdélyi Tamás és Balogh Gergely (mindkettőjük edzője Németh Balázs) Ezer méteren a csapathajóba ülhettek be, ahol az ORV-n induló mindhárom évben születettek együtt versenyezhettek. Ennek tükrében még értékesebb ez a helyezés.