Lisa idén az egyesre koncentrál

Gamsjäger Lisa-Maria évek óta szállítja az aranyakat a magyar bajnokságokról, így az idei évben is nagy célokat tűzhet ki maga elé. Kajakosunk ma, január 8-án ünnepli 18. születésnapját, úgyhogy elsőként nagyon boldog születésnapot kívánunk klubunk és honlapunk olvasóink nevében is.

Lisa idén az egyesre koncentrál

- A tavalyi évem nagyszerű volt, hiszen kijutottam párosban és négyesben is az ifjúsági Európa-bajnokságra ötszáz méteren, és mindkét távon bronzérmet szereztünk. Jól sikerült az Európai Reménységek Versenye is Szegeden, ahonnan két aranyéremmel és két ezüstéremmel térhettem haza. Itthon magyar bajnoki címet szereztem egyesben és párosban is ötszáz méteren, így amit elterveztünk, azt véghez is vittük, úgyhogy majdnem tökéletes volt 2016.

- Miért majdnem, mi az ami hiányzott?

- Egyesben többet vártam magamtól, ott még jobban kellett volna mennie a hajónak, de ettől függetlenül az év rendben volt.

- Új edzővel készülsz a szezonra, milyenek az első benyomások?

- Átmentem egy fiú csapatba Borsodi Gézához. Hogy milyen? Nagyon kemények az edzések, de azért már kezdem megszokni, nagyon jól érzem magam, eddig azt kaptam ettől a lehetőségtől, amit vártam. Megpróbálom mindenben a fiúkkal tartani a lépést, és ezzel haladni előre.

- Az évre kitűzött célokból mi az, ami a legjobban motivál?

- Mindenképpen az egyes hajóra szeretnék koncentrálni, aztán majd a páros és a négyes hajó kiderül hogyan lesz. Az idei cél, hogy kijussak a világbajnokságra. Az nagyon motivál.
 

Lisa a korábbi években Horváth István irányításával ért el sikereket, ezt a szezont azonban már Borsodi Géza csoportjában kezdte, ahol a többi között Mayer Keánnal, Erdőssy Csabával és Obert Ákossal együtt készül hétről hétre. Az edző jó véleménnyel van új tanítványáról.
- Korábban is foglalkoztam lányokkal, az előző csoportomból például Ábrahám Réka felnőtt magyar bajnoki címig is eljutott, akkor én serdülő korukig foglalkoztam velük. Most, hogy Lisa megkeresett engem, és úgy éreztem, hogy ha megvan a bizalom, akkor az nekem is motivációt jelent, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Ő egy olyan lány, aki az igazi sportolót megtestesíti. Alázat, akarat, munkabírás, hit - ezek mind egyformán fontosak, és ő ezekkel az értékekkel mind rendelkezik - mondta Borsodi Géza.