Kopasz Bálint olimpiai bajnok!

Kammerer Zoltán és Fazekas-Zur Krisztina után harmadikként az egyesületünkből Kopasz Bálint olimpiai bajnoki címet szerzett! A K1 1000 méter döntőjébe az első- és a középfutamból is az első helyről kvalifikált versenyzőnk, aki a fináléban is tökéletes pályát ment. A rajt után Pimentával együtt haladt egy ideig, de aztán fokozatosan elhúzott a portugál ellenfelétől is, volt, hogy már 2 mp-es előnye volt a vetélytársakkal szemben. A hajrában is csak egy kicsit tudtak közelebb jönni riválisai, Bálint így magabiztosan nyert, míg mögötte Varga Ádám bejött a második helyre, így kettős magyar siker született a királykategóriában. Gratulálunk Bálintnak és edző-édesanyjának, Demeter Irénnek!

Kopasz Bálint olimpiai bajnok!

A futamot ITT lehet újranézni. Az eredményhírdetés után pedig Nagy Rolandnak, a Győrplusz Tokióból tudósító riporterének is nyialtkozott a bajnok:

Nagyon köszönöm a győrieknek, hogy szurkoltak nekem, köszönöm klubomnak a Győri Vízisport SE-nek, a vezetőknek, és ennek a csodálatos városnak azt a rengeteg támogatást, szeretetet, amit mindenben megkaptam tőlük. Ezek nélkül nem jutottam volna el a dobogó tetejére. Hatalmas öröm, hogy győriként mutathatom most meg neked ezt itt a nyakamban, az olimpiai aranyat. Győriek! Tudom, hogy ott ültetek a tévé előtt, és ezerrel szurkoltatok, örökké hálás leszek érte, nagyon köszönök mindent! Kilenc éves korom óta erre készülök, eltelt tizenöt év, ami kőkemény munka volt.  A lemondás volt a legnagyobb dolog, amit megtettem az elmúlt tizenöt évben. Nem mentem el bulikba, nem barátkoztam senkivel, lemondtam a magánéletről, amit nagyon sajnálok, mert szerettem volna barátnőt tizenöt éves korom óta, de erről is lemondtam. Mindezt egyetlen célért, hogy olimpiát nyerjek itt Tokióban. Ez felemelő érzés, megérte a rengeteg befektetett munka. Látni az örömöt édesanyukám arcán. Ő készít fel kilenc éves korom óta, mindennap ott volt mellettem, megadott mindent ahhoz, hogy ide eljussak