Kopasz Bálint Győrben folytatja

Klasszis kajakossal erősödött egyesületünk, 2020-ig biztosan győri színekben folytatja pályafutását Kopasz Bálint. Az EB ezüst- és bronzérmes, világbajnoki negyedik, a riói olimpián már bemutatkozó versenyző természetesen Tokióra fókuszál, ebben keresett magának új partnereket, akik segítenek számára a további előrelépésben. Így talált klubunkra és rövid tárgyalások után meg is egyezett Kadler Gusztáv elnökkel abban, hogy a Graboplast Győr színeiben kezdi meg a felkészülést az olimpiai kvalifikációs szezonra.

Kopasz Bálint Győrben folytatja

" A Győrbe igazolásom előrelépés a pályafutásomban. Pozitív a véleményem az ott folyó munkáról, a versenyzőkről, az edzőkről, és a klub méltóképpen képviselheti az érdekeimet." - fogalmazott az átigazolás kapcsán az U23-as világbajnok, akit természetesen továbbra is edző édesanyja készít fel a versenyekre.

" Ez volt az az utolsó nyugodt időpont bő egy évvel az olimpia előtt, amikor még választhattunk az előrelépési lehetőségek közül. Az előző évben éppen egy győri versenyzővel, Erdőssy Csabával próbáltuk ki a párost, így ez is a klub mellett szólt. Mindent köszönünk Algyőnek, az ottani klubnak, mindenkinek, aki segítette a munkánkat. Hálásak vagyunk nekik érte." - nyilatkozta Demeter Irén, Bálint édesanyja, egyben edzője. 

" Számunka az a legfontosabb, hogy zavartalanul készülhessen Bálint is, ahogy a többi élversenyzőnk is teszi, erre az olimpiai szempontjából fontos szezonra. Ezért támogatjuk, hogy az eddig jól bevált felkészülési formát – beleértve az felkészítő edzőt, a szakmai munkát és a felkészülés helyszíneit – folytassa a Bálintból és édesanyjából álló mini team. Ez természetesen azt jelenti, hogy a felkészülés túlnyomó részét a válogatott edzőtáborokban tölti majd az újdonsült győri versenyző, amelynek eredménye reményeink szerint az olimpiai kvóta megszerzése lesz." - tette hozzá Kadler Gusztáv. A Graboplast Győr elnöke megjegyezte: volt már olyan sportoló, aki hasonló korban, egy olimpiával a háta mögött igazolt Győrbe, és három aranyat is nyert a szakosztályunknak.