Kopasz Bálint fölényesen Európa kajakosai előtt

Poznanban rendezték az idei gyorsasági Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott eredményesen szerepelt, a győri küld9ttség pedig a nyolc számból ötben felállhatott a dobogó valamelyik fokára. Kopasz Bálint pedig imponáló teljesítménnyel előbb 500, majd 1000 méteren nyert aranyérmet. Négy számban is szurkolhattunk a győri női kenus klasszisoknak, Balla Virág és Takács Kincső az olimpiai számban, C2 500 méteren harmadik helyen zárt, a sprintversenyben, C2 200 méteren pedig ezüstérmet szereztek A lányok az egyéni programban is rajthoz álltak, Virág második lett C1 500 méteren, míg Kincső tizedik C1 200 méteren. Kenu párosban az MTK-s Korisánszky Dáviddal egy hajóba térdelt Takács Mihály, aki nyolcadik helyezett lett 200 méteren, míg a parakajakosoknál Török Dávid jó versenyzéssel a 13. helyen zárt KL3 200 méteren.

Kopasz Bálint fölényesen Európa kajakosai előtt

Elképesztően rajtolt K1 1000 méteren Kopasz Bálint az ötös pályán. Neki balra nagy riválisa, a portugál Fernando Pimenta, jobb oldalán pedig a németek 21 éves tehetsége, Martin Hiller indult, és a mezőny hatalmas tempóban haladt az első 300 méteren. A magyar versenyző 600-ig vezetett kicsivel, aztán hagyta előre menni a portugált, majd a vége előtt 250 méterrel elindult, amire Pimenta már egyáltalán nem tudott reagálni, így Kopasz Bálint nagy előnnyel lett a kontinens legjobbja, a harmadikként végül a belga Peters végzett. 

Magabiztosan nyert K1 500 méteren Kopasz Bálint, ami nagyon jó előjel lehet a holnapi 1000 egyes előtt. A hatos pályán rajtoló versenyzőnkkel csak portugál riválisa tudta tartani a lépést, de a magyar vezetését, és a győzelmét senki sem veszélyeztette. Bálint végül közel 1,5 másodperccel lett Európa-bajnok, a harmadik helyezést pedig egy cseh versenyző szerezte meg.

C1 500 méteren Balla Virág ezúttal nem az első helyért, hanem az ezüstért harcolt nagyot. A számot az ukrán Luzan nyerte nagy előnnyel, a belorusz Nazdrova Virág mögött alig egy századdal lemaradva lett harmadik. C2 500 méteren ugyanaz a három hajó került fel a dobogóra, mint három hete a szegedi világkupán. A mieink akkor másodikok lettek az ukránok mögött, ezúttal a német egység is előttük ért be, így Balla Virág és Takács Kincső Eb-bronzérmet szerzett Poznanban. 

AZ EB zárónapján a páros 200 méteren is rajthoz állt, s bár a rajtjuk most sem sikerült jól, mellettük az oroszok viszont kilőttek, és ez döntőnek is bizonyult. Versenyzőink a táv hátralévő részében megpróbálták ledolgozni a hátrányt, de ez most nem sikerült, így a második helyen végeztek.