Kezdődik az EYOF válogató!

Csütörtöktől szombatig EYOF válogató Szegeden a Maty-éren!

Kezdődik az EYOF válogató!

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 6 versenyző állhat rajthoz nemzetenként, akik négy, öt vagy akár hat számban is ott lehetnek majd a július 23-án kezdődő rendezvényen, ahol a sportágban 16 bajnoki címet osztanak majd ki. A versenyen ötszáz illetve 200 méteren lesznek majd futamok, így a válogatón is ezekben a számokban kell bizonyítani. Kék-két fiú és lány kajakos, valamint egy-egy fiú és lány kenus kvalifikálhat.

KI 500 méteren 59, 200 méteren 63 versenyző áll rajthoz a fiúknál, a lámyoknál 45 illetve 37 kajakos közül kerül ki a győztes. A kenusoknál csak ötszáz méteren lesz válogató, ott 27 fiú és 6 lány mérkőzik meg egymással. A kajakosoknál amennyiben mindkét távon ugyanaz a versenyző nyer, a válogatási elvek alapján az 500 méteren ezüstérmes helyen beérkező sportolót illeti meg az indulás joga. Győrből majd másfél tucatnyian szállnak harcba a helyekért. Indulóink:

Lány kajak 200m: Szabó Virág, Horváth Abigél, Kovács Natália

Lány kajak 500m: a sprinterek valamint Sümegi Mirjam

Fiú kajak 200m és 500m: Vass Róbert, Balogh Gergely, Huszár Balázs, Erdélyi Tamás, Katona Márton, Kovács Ádám, Nagy Gergely, Takács Zsigmond, Kurdi Csongor, Kovács Sándor

Fiú kenu: Odnoga Martin, Halász Dávid, Pálla Balázs, Radnóti Tamás