Kammerer Zoltán az EYOF nagykövete

Péntekhez (ápr.14.) 100 napra kezdődik Győrben az EYOF. Az olimpiai fesztivál nagykövetének nevezték ki a napokban Kammerer Zoltánt.

Kammerer Zoltán az EYOF nagykövete

- Felemelő érzés, hogy én is azok közé tartozom, akik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nagykövetei lehetnek, ennél már csak az lenne jobb, ha olyan fiatal lehetnék, hogy rajthoz állhatnék a hazai közönség előtt. Természetesen azonnal igent mondtam a felkérésre, nagyon megtisztelő számomra mindez. Nagyon várom már és izgatott vagyok, hogy milyen lesz az esemény.

- Háromszor nyertél olimpiai bajnoki címet, de álltál dobogón Szegeden világ- és Európa-bajnokságon is, így kevés tapasztaltabb versenyzővel beszélgethetnek a fiatalok. Mit tanácsolsz a fiataloknak ebben a helyzetben, amikor az olimpia otthon van?

- Ez az én életemből már kimaradt, és valószínű ki is fog maradni, de így is rengeteg hátborzongató és felemelő érzést adott számomra a sport, és a kajak-kenu sport magyar szurkolói sokszor teremtettek olyan hangulatot, amit nehéz szavakkal leírni. Akikkel eddig beszélgettem mindannyiuknak elmondtam, hogy ha kijutnak az EYOF-ra, akkor élvezzék az esemény minden pillanatát. Lehet, hogy tehetségük, szorgalmuk, kitartásuk és szerencséjük révén akár 4-5 olimpián is részt vehetnek majd későbbi pályafutásuk során, de nagyon keveseknek adatik meg, hogy hazai pályán szerepeljenek bármilyen olimpiai rendezvényen. A legtöbb versenyzőnek, akinek ez megadatott azoknak is csak egyszer jött el az életükben, éppen ezért élvezni kell minden pillanatot.

- Te magad mennyire tudsz majd eljönni a versenyekre, hiszen július végén, amikor az EYOF-ot rendezi Győr, neked a versenypályán is feladataid lehetnek.

- Szeretném követni testközelből a versenyeket, amennyit csak lehet, itt lenni, szurkolni, de nyilván nekem is van egy karrierem, nekem is lesznek versenyeim, tehát ezt a kettőt kell majd ügyesen szinkronba hozni.

- Idén a hosszabb külföldi edzőtáborok helyett itthon készültél, és tudjuk, hogy új módszerek is kerültek az edzésprogramokba. Mit vársz a szezontól?

- Ugyanazt várom, amit az elmúlt harminc évben vártam, ki szeretném hozni magamból az adott versenyen a maximumot. Nem mondom most, hogy a válogatón első vagy második helyet szeretnék, nem tűztek ki se olyan célt, hogy VB arany vagy EB bronz, azt szeretném most, hogy úgy szálljak ki a hajóból, hogy elégedett vagyok, mert mindent megtettem.