Kajak-Kenu válogató, 4. nap

Sikeresen zárta egyesületünk a szegedi válogatót. Balla Virág a két egyéni első helye mellett mindkét párost is behúzta Devecseriné Takács Kincsővel, de rajta kívül minden bizonnyal hárman is kiharcolták az U23-as VB indulás jogát.

Kajak-Kenu válogató, 4. nap

Női kenu párosban nagyszerű napot zártak a mieink. Ahogyan azt várni lehetett Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág párosa CII 200 majd 500 méeteren is diadalmaskodott, a rövidebb távon azonban a lágymányosi Molnár Rebekával induló Sáling Laura lett a második, ami minden bizonyal U23-as VB-t ér. Lolo a szegedi Miskolczy Fruzsinával harmadik lett a hosszabbik távon, de miután egy korábbi döntés szerint akik a korosztályos VB-n indulnak, azok nem állhatnak rajthoz a kontinensviadalon.

Férfi CI 200 méteren öt hajónk is bejutott a döntőbe, közülük a legjobban Takács Mihály szerepelt, aki az U23-as VB szereplést érő második helyen ért célba. Széles negyedik, Horváth ötödik, Hajnal hetedik, Sáling pedig kilencedikként zárt. 

Női KI 1000 méteren Bordács Blanka a negyedik helyen zárt, ami elviekben akár U23-as VB-t vagy EB-t is érhet. Ennek az a feltétele, hogy a tavalyi év női kajakosa, Takács Tamara ne akarjon újra a saját korosztályában is indulni - ha mégis, akkor Blanka az Európa-bajnokságon szerepelhet.

Férfi CI 500 méteren a vasárnap reggeli középfutamból nem jutott be a döntőbe egyetlen versenyzőnk sem, Takács Mihály állt a legközelebb  a fináléhoz, de rosszabbik ötödik ideje miatt neki sem sikerült kvalifikálni magát. KI 500 méteren a hat középfutamosunkból Hérics Dávid tudott egyedül továbbjutni, az A döntőben talán a negyedik helyre volt némi esélye, de végül nyolcadikként zárt. A B döntőben Vidákovich második, Mayer harmadik, Erős a hatodik és Obert a hetedik helyen ért célba - ez néhány versenyzőnknek akár a csapathajót is jelentheti, hiszen az U23-as EB-re és VB-re a négyeseknek nem rendeztek külön válogatót. Hérics Dávid Noé Bálinttal a tervekkel ellentétben nem rajtolt KII 200 méteren. 

Női KI 200 méteren Douchev-Janics Natasa második Petró Réka a harmadik helyről jutott be a döntőbe - Lazúr Margarétának viszont mindez nem sikerült. A döntőben Réka a hatedik helyen végzett, Natasa nevével viszont nem találkoztunk már a jegyzőkönyvben. Ahogy azt már a hét elején tudtuk: Natasa Vad Ninettával sem áll rajthoz KII 200 méteren. 

Férfi CII 500 méteren a Balla Levente - Dóczé Patrik egység szerepelt a legjobban, ők a negyedik helyen zártak. A Hajnal - Takács duó a nyolcadik, a Horváth - Sáling a kilencedik helyen ért célba.