Kajak-Kenu OB, Szolnok, 3.nap

Ma ér véget a szolnoki kajak-kenu magyar bajnokság, az év utolsó nagy hazai versenye. A 200 méteres futamok mellett ma lesznek az ötezres döntők. A sprintversenyről a tegnapi naphoz hasonlóan most is élő szöveges eredménykövetéssel számolunk be. Akiknek szurkolhatunk: 11.30 KI 200m Szomolányi Máté (6), Hérics Dávid (7) 11.35 CI 200m Széles Gábor (1), Devecseri Ádám (2), Lantos Ádám (7) 12.00 NCI 200m Devecseriné Takács Kincső (4), Kulcsár Dorina (7) 12.10 KII 200m Nagy Péter / Szomolányi Máté (2) 12.15 CII 200m Széles Gábor / Balla Levente (2), Devecseri Ádám / Dóczé Patrik (6), Varga Dávid / Hajnal Jenő (7), Lantos Ádám / Takács Mihály (8) 12.50 KIV 200 m Kovács Attila / Nagy Péter / Gacsal Ákos / Szomolányi Máté (1) 12.55 CIV 200 m Sarudi Pál (Közgép) / Devecseri Ádám / Balla Levente / Hajnal Jenő (1), Lantos Ádám / Varga Dávid / Takács Mihály / Széles Gábor (8)

Kajak-Kenu OB, Szolnok, 3.nap

Tíz sprintdöntővel indul a nap, a női kajakosoknél nem lesz győri érdekeltség, de a többi futamban lesz kiknek szurkolnunk. Szolnokon ma borús az ég, de szélcsendes a délelőtt, így szinte tükörsima a víz. 11.30-tól jönnek a finálék:

KI 200m: Bravó Dávid! Hérics Dávid nagyszerű pályát ment, és megszerezte második ezüstérmét a bajnokságban. Csak Birkás Balázs volt nála gyorsabb. Szomolányi Máté kilencedikként zárt.

CI 200 m: Hajdú Jonatán rajt-cél győzelmet aratott és tisztán nyerte a kenusok versenyét. Lantos Ádámnak ezúttal nem sikerült dobogóra állni, ötödik lett. Széles Gábor hetedik, Devecseri Ádám kilencedik helyen végzett.

NKI 200m: Nem volt győri ebben a döntőben, és Takács Tamara sem állt rajthoz, így a hetedik női számban nem hívták az eredményhirdetésre. Vad Ninetta nyert szoros kűzdelemben Hagymási Réka előtt.

NCI 200m: Kincső győzelemmel fejezte be az évet. A futam tükörsima volt. Devecseriné Takács Kincső majdnem 2 mp-es különbséggel nyert. Jól teljesített Kulcsár Dorina is, aki hetedikként zárt.

KII 200m: Nyolcadik helyet ért el a Nagy Péter és Szomolányi Máté, a Séra Miklós emlékére rendezett futamon a versenyen kívülő Tótka-Birkás páros ért elősként a célba, a jegyzőkönyvekben viszont a Molnár-Balaska páros nevét olvashatjuk majd első helyen.

CII 200m: És már bronzunk is van, Lantiék jóvoltából! A párosk döntőjében a Hajdú-Slohoczki és a Fekete-Lelovics páros ugyan meglépett a többiektől, de a harmadik helyért vívott harcot megnyerte Lantos Ádám és Takács Mihály. Ötödik lett Devecseri Ádám és Dóczé Patrik, hatodik Varga Dávid és Hajnal Jenő, nyolcadik pedig Széles Gábor és Balla Levente.

KIV 200m: Jó versenyzéssel negyedik helyen ért célba egységünk a tizenegy hajót felvonultató döntőben - ketten ugyanis versenyen kívüól indultak. A végén sokáig videoztak és elemezték a célfotót a versenybírók, a harmadikkal ugyanis szinte együtt haladt át a Kovács Attila - Nagy Péter - Gacsal Ákos - Szomolányi Máté négyes a célvonalon, de maradtak negyedikek. Az esélyesnek tartott Szeged-Honvéd-UTE versenyegyesülés nyert, azaz a Birkás-Molnár-Tótka-Balaska kvartett.

CIV 200m: Itt még tovább tartott a célfotó elemzése, mint az előző futamnál, a Scmidt-Fekete-Duró-Lelovics egység sikere ugyan szabad szemmel is jól látszott, de három egység, köztük a mi két hajónk szinte teljesen együtt ért célba. Az elemzés több, mint tíz percig tartott, míg végül megszűnt a holtverseny a harmadik helyen. Második lett a meglepetéscsapat: Sarudi Pál (Közgép), Devecseri Ádám, Balla Levente és Hajnal Jenő, a Lantos Ádám, Varga Dávi, Takács Mihály, Széles Gábor egység viszont negyedikként zárt.

NKIV 200m: Ebben a futamban sem volt győri, Takács Tamara nyolcadik elsőségét szerezte, amihez ezúton is gratulálunk. A győzes hajó: Hagymási Réka, Takács Tamara, Vad Ninetta, Bodonyi Dóra

A délutáni órákban még az ötezer méteres futamok jönnek, az utolsó befutót követően természetesen mindhárom eredményről beszámolunk.