Kajak-Kenu OB, Szolnok, 2.nap

A tíz döntőből hétben lesz kinek szurkolnunk az OB délutáni programjában. Élő szöveges tudósítással számolunk be a futamokról, itt lehet követni az eseményeket. A legfontosabb időpontok és a győri finalisták: 15.00 KI 500 m - Gacsal Ákos (6), Hérics Dávid (8) 15.14 NKI 500 m - Fazekas-Zur Krisztina (5), Bordács Blanka (6) 16.20 NKII 500 m - Fazekas-Zur Krisztina / Bordács Blanka (2) 16.25 CII 500 m - Dóczé Patrik / Takács Mihály (6), Széles Gábor / Balla Levente (7) 17.40 KIV 500 m - Fazekas-Zur Krisztina / Vad Ninetta (Vasas) / Takács Tamara (Vasas), Bodonyi Dóra (Közgép) (3) 17.45 CIV 500 m - Széles Gábor / Balla Levente / Sáling Áron / Takács Mihály (6), Varga Dávid / Mike Róbert (KSI) / Korisánszki György (KSI) Vasbányai Henrik (KSI) (8) 17.50 KIV 500 m - Kovács Attila / Nagy Péter / Gacsal Ákos / Erdőssy Csaba (9)

Kajak-Kenu OB, Szolnok, 2.nap

Két-két arany és ezüstéremmel zárta a mai napot csapatunk a szolnok OB-n. Íme a részletek:

17.40

Papírforma győzelmeket hozott a csapathajók futama Szolnokon. Előbb a hölgyek olimpiai távján a Fazekas-Zur Krisztina / Vad Ninetta (Vasas) / Takács Tamara (Vasas), Bodonyi Dóra (Közgép) hajó nyert, majd a kenusoknál a Varga Dávid / Mike Róbert (KSI) / Korisánszki György (KSI) Vasbányai Henrik (KSI) egység - azaz két újabb aranyérem jutott egyesületünknek. Utóbbi futamban a Széles Gábor / Balla Levente / Sáling Áron / Takács Mihály kvartett a negyedik helyen fejezte be a futamot. A férfiaknál az újpestiek nyertek: Tótka / Nádas /Tóth / Kulifai összeállításban, a mieink - Kovács Attila / Nagy Péter / Gacsal Ákos / Erdőssy Csaba - a hatodik helyen zártak.

16.30

A Takács - Vad duó győzelmével indult a párosok versenye, Fazekas-Zur Krisztina és Bordács Blanka ezúttal nem volt harcban a dobogóért, hetedikként zárt. A kenusoknál sem volt esély az éremre, szinte együtt ért be a Széles Gábor - Balla Levente és a Takács Mihály - Dóczé Patrik egység a hetedik és nyolcadik helyen. Kiss Balázs és Slihoczki Ádám nyert. A férfi kajakosoknál Ilyés Róbert és Hufnágel Tibor nyert, ebben a számban nem volt győri érdekeltség.

15.30

Balla Virág és Devecsernié Takács Kincső távollétében Kaszás Klaudia és Miskolczy Fruzsina zsebelte be az országos bajnoki címet.

15.15

Az ötszáz méteres futamokat rendezik ma, ahogyan az megszokott az egyéni futamokkal indulnak a döntők ezúttal is. A férfi kajakosok kezdenek, ahol két győri is bekerült: Gacsal Ákos futamgyőzelemmel, Hérics Dávid futam második hellyel kvalifikált. Miután a legutóbbi hazai verseny, a második válogató első öt helyezettje nincs itt a fináléban, Bárdfalvi Márk ebből a szempontból a favorit: ott hatodik volt, itt pedig a legjobb idpvel került döntőbe, de 1 tizedre volt tőle mindkét győri fiú. A döntő szoros befutót hozott, Noé Zsombor nyert, és mögötte három tizeddel megérkezett Hérics Dávid, aki idei legjobbját érte el ezzel a magyar bajnoki ezüstéremmel.

A kenusoknál Kiss Tamás győzött Fekete Ádám előtt.

A női kajakosoknál is két győri került be a döntőbe, egymás mellől rajtol Fazekas-Zur Kriszta és Bordács Blanka. Lucz Dóra és Medveczky Erika hiányzik az élmezőnyből, így korábbi versenyzőnk Takács Tamara a favorit, aki pénteken már három aranyat is nyert. A rajtnál kiderült, csak nyolcan maradtak a hölgyek, a Vad Ninetta számára kijelölt pályán ugyanis nem volt hajó. A táv feléig olimpiai bajnokunk vezetett, majd Tamara ritmust váltott és az élre állt, és nem is engedte ki a kezédőn a győzelmet. Kriszta nagyszerű pályát ment, és megszerezte az ezüstérmet, míg Bordács Blanka jó tempóval haladt végig, és szoros versenyben egy ezredre a negyedtől ötödikként végzett. 

14.20

A délelőtti futamok erős hátszélben és borongós, már-már esőra álló idővel várták az egyéni futamok szereplőit, a párosokra már kisütött a nap, a négyesekre pedig már a melegítőfelsők is lekerültek a parton ülőkről. Most délután továbbra is kellemes, napos az idő, a szél is mérséklődött, minden adott ahhoz, hogy jó futamokat láthassunk. A versenyzők már megkezdték a bemelegítést, a versenybírók is elindultak, hogy felvegyék a pozíciójukat, hamarosan rajtolnak a futamok.