Kajak-Kenu OB 3. nap - élő eredménykövetés

Utolsó napjához érkezett a magyar bajnokság. A lányok és a fiúk ma ismét egy hajóban!

Kajak-Kenu OB 3. nap - élő eredménykövetés

A sprinterek ma 8.30-kor már kezdenek, mert 13.15-ig be is fejezik ezen a távon a futamokat, majd egy rövid szünet után jön az ötezer méter. 

 

Indulóink:

KI 200 m - a tavalyi ezüstérmes Hérics Dávidra erős mezőny várt, az első feladatot kipipálta, hiszen a legjobb három került be az előfutamból a döntőbe, és ő jól tartotta a pozíciót. 

CI 200 m - hatan próbáloztak - Hajnal Jenő, Sáling Áron, Takács Mihály, Széles Gábor, Horváth Ákos, Krasznai Péter - közülü hárman döntőzhetnek: Sáling, Horváth és Széles.

NKI 200 m - Kovács Sára gond nélkül bejutott a döntőbe, egy kis szerencsével a futamában akár harmadik is lehetett volna, pár centi döntött erről.

NCI 200 m - Devecseriné Takács Kincső és Sáling Laura indult, mindketten az első futamból jutottak tovább.

KII 200 m - három párosunk is rajthoz állt - Kammerer Zoltán - Erős Patrik // Hérics Dávid - Erdőssy Csaba // Gacsal Ákos - Nagy Péter - Zoliéknak nem jött össze a döntő, a másik két egységnek igen. 

CII 200 m - ugyanaz a helyzet, mint a kajak párosban, itt is három csapatunk kezdte az előfutamot - Sáling Áron - Balla Levente // Takács Mihály - Hajnal Jenő // Horváth Ákos - Széles Gábor - Leviék maradtak le a fináléról, a másik két duó jön még a döntőben.

NKII 200 m - Bordács Blanka és Kovács Sára párosa döntős

KIV 200 m - mindkét egységünk jól vette az akadályt - Nagy Péter, Vidákovich Antal, Hérics Dávid, Gacsal Ákos // Erős Patrik, Kovács Attila, Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba - ez azt jelenti, hogy mind a tiz számban, ahol elindultak versenyzőink, lesz döntősünk.

 

A győri érdekeltségű döntők:

11.25 KI 200m Hérics Dávid

11.30 CI 200 m Sáling Áron, Széles Gábor, Takács Mihály

11.35 NKI 200 m Kovács Sára

11.40 NCI 200 m Devecseriné Takács Kincső, Sáling Laura

A hagyományoknak megfelelően a nyolcadik hellyel nyitunk férfi kajakban, Hérics Dávid ezúttal egy ellenfelét tudta megelőzni. A kenuban a papírformát hozzák a mieink, Takács Mihály ötödik, Széles Gábor hetedik, Sáling Áron a nyolcadikként zár. Kovács Sára jól teljesített, hogy döntőzhet, de ma ennél több nem volt benne az egyéniben - kilencedik lett. A női kenuban viszont újra arany és címvédés: sorozatban negyedszer magyar bajnok ezen a távon Devecseriné Takács Kincső. Sáling Laura, a futam másik győri kenusa hetedik helyen ért célba.

12.15 KII 200 m Hérics Dávid - Erdőssy Csaba // Gacsal Ákos - Nagy Péter

12.20 CII 200 m Takács Mihály - Hajnal Jenő // Horváth Ákos - Széles Gábor

12.25 NKII 200 m Bordács Blanka - Kovács Sára

12.30 NCII 200 m Balla Virág - Devecseriné Takács Kincső, Sáling Laura - Molnár Rebeka (Lágymányos)

Két érmet szereztünk a párosok versenyében, mindkettőt a női kenusok. Kincső a harmadik, Virág a második aranyérmét szerezte az OB-n, míg Lauráék harmadikként értek célba. A másik 5 páros az 5-9. helyen végzett. Ötödikek lettek Hajnal Jenőék, hatodikak Hérics Dávidék, hetedikek Széles Gáborék, nyolcadikak Kovács Sáráék és kilencedikek Gacsal Ákosék. 

13.00 KIV 200 m Nagy Péter, Vidákovich Antal, Hérics Dávid, Gacsal Ákos // Erős Patrik, Kovács Attila, Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba

13.10 CIV 200 m Takács Mihály, Horváth Ákos, Széles Gábor, Hajnal Jenő // Sáling Áron, Balla Levente, Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső

A hetes és a nyolcas pályát kapták a mieink, de ez a két helyezés került be a nevük mellé a jegyzőkönybe is. Nagy Péterék végeztek az előkelőbb pozícióba. A kenu csapathajóban Áronék csak 4 mp-et kaptak a győztestől - és lettk nyolcadikak - míg Ákosék épp, hogy lemaradtak a dobogóról, ők negyedikként végeztek. Két arany és egy bronz tehát a termés eddig - mindet a női kenuban szerezték a mieink. A délelőtti 11 bajnokavatás után délután négy számban lehet még országos bajnoki címet szerezni.

 

A délutáni program előzetes nevezői:

14.30 KI 5000 m Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Gacsal Ákos

Véget ért az első ötezres döntő, nem panaszkodhatunk a végő helyezések láttán. Erdőssy Csaba ezstérmet szerzett, csak 1 mp-cel volt nála Noé Bálint gyorsabb. Kammerer Zoli is nagyot ment, ő a negyedik helyre hozta be a hajóját, míg Gacsal Ákos megszerezte - igen-igen, a nyolcadik helyet. 

15.50 NKI 5000 m Kovács Sára

Ez a futam is remekül sikerült, Sára harmadikként zárt a versenyben. Az OB legszorosabb döntője volt ez, Bara Alexandra 11 ezred másodperccel nyert Somogyi Szilvia előtt.

16.30 NCI 5000 m Balla Virág, Sáling Laura

És akkor minden jó, ha a vége jó. Balla Virág és korábbi versenyzőnk, Lakatos Zsanett uralta a mezőnyt, Virág pedig végül 3 mp különbséggel nyert. Sáling Laura ötödik helyen fejezte be a magyar bajnokságot.