Kajak-Kenu OB 2. nap - élő eredménykövetés

Csütörtökön az 500 méteres versenyekkel folytatódik az OB, a paraversenyzők pedig 200 méteren döntőznek.

Kajak-Kenu OB 2. nap - élő eredménykövetés

Ma egy kicsit korábban kezdenek a versenyzők, már 9-től jönnek a futamok, folyamatosan döntőkkel is !

Izgalmas nap elé nézünk, két csapathajónk is lesz a kajakosok és a kenusok mezőnyében is - utóbbiban talán először a sportág felnőtt magyar bajnokságán legjobb női kenusaink is a férfiak megmérettetésén vehetnek részt. De Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső ha csak erre a versenyre is de külön válik majd ötszáz párosban, a két fiatal szegedi kenussal kiegészülve alighanem igazi nagy csata lesz majd közöttük. Hérics Dávid és Gacsal Ákos pár hete itt lett egytemi világbajnok, most újra összeülnek ők is. És a nap végén lesz mix futam is 200 méteren, természetesen győri résztvevőkkel.

9.00 - 9.40

Előfutamok: CI 500 m Sáling Áron // KII 500 m Hérics Dávid - Gacsal Ákos, Erdőssy Csaba - Vidákovich Antal, Kammerer Zoltán - Erős Patrik // NKI 500 m Bordács Blanka, Kovács Sára // NCI 500 m Balla Virág, Sáling Laura - mindenhonnan a legjobb 4 + az ötödik helyezettek közül a gyorsabb hajó lesz ott a döntőben.

Férfi kenuban Sáling Áronnak nem sikerült döntőbe jutnia, a kajak párosok közül viszont mindenki kvalifikált. Nagy meccs lesz, mert heten is 2 mp-cen belül értel célba, köztük a mieink is. Héricsén a másodikak lettek futamukban, míg a másik két egység harmadik, így a 2-es, a 6-os és a 7-es pálya lesz a miénk a döntőben. A kajakos lányok is továbbjutottak - a két szélső pályán szerepelnmek a döntőben - a kenus előfutamban pedig Balla Virág csónakázhatott, mert az öt hajóból csak három indult végül - így Sáling Laura peches körülmények között maradt le a fináléról, hiszen a másik előfutamban pár tizeddel kapott ki a még döntőbe jutó vetélytársától. Az egyes pálya női kenuban így szabadon marad.

10.20  

Előfutam: CII 500 m Széles Gábor - Horváth Ákos, Krasznai Péter - Takács Mihály ... előbbi egységnek egy pár percet izgulnia kellett, de jobbik ötödik hellyel döntősek. Igaz, 5 mp-cel jobbat mentek Szélesék, mint Takácsék, de mint tudjuk a második előfutamban ha a helyzés adott, akkor annyira nem siet senki sem.

Délelőtti döntők: 

10.30 KI 500 m Erdőssy Csaba

10.37 NKI 500 m Bordács Blanka, Kovács Sára

Ezuttal egyik versenyzőnk sem szólt bele az érmes csatába. Csabi és Blanka nyolcadik, Sára kilencedikként ért célba. Mindkét számban szegedi győzelem született Kárász Anna és Kuli István révén. 

11.00 KL3 200 m Török Dávid

A mai első érmünket Dávid szerzi, aki a címvédő Kiss Erik mögött másodikként ért célba. Versenyzőnk a tavalyi évhez képest idén előrelépett, és a harmadik pozíció helyett stabilan hozza a másodikat. Szép volt Dávid!

11.20 - 11.40

Újabb előfutamok: CIV 500 m Sáling Áron, Takács Mihály, Horváth Ákos - Viola Viktor (Diósgyőr) / Balla Levente, Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső, Krasznai Péter // KIV 500 m Nagy Péter, Vidákovich Antal, Erős Patrik, Kovács Attila / Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Hérics Dávid, Gacsal Ákos

A kenuban mindkét egységünk döntős. Takács Mihályék akár érmet is szerezhetnek, míg Kincsőék negyedikek lettek futamukban, így bekerültek a délutáni programba is. Kammerer Zoliék is ott lesznek, Erős Patrikék viszont épp, hogy kicsúsztak a kilencből, összességében a 10. helyen zártak. 

Délutáni győri érdekeltségű döntők: 

14.40 V1 200 m Szomszéd Máté

Szomszéd Máté magyar bajnok !!! Egyedüliként a mezőnyből ő tudta 1 percen belül teljesíteni a 200 métert, így pályafutása első felnőtt bajnoki címét szerezte. Szép volt Máté!

15.00 KII 500 m  Hérics Dávid - Gacsal Ákos // Erdőssy Csaba - Vidákovich Antal // Kammerer Zoltán - Erős Patrik

15.07 NKII 500 m Bordács Blanka - Kovács Sára

15:14 NCI 500 m Balla Virág

A kajak párosoknál a mezőny második felében érkeztek be a mieink egymás után. Gacsal Ákosék hatodikat, Vidákovich Antalék hetedikek, Erős Patrikék nyolcadik helyen végeztek. Harcban volt a dobogóért a női kajak párosunk, nem sok hiányzott a bronzhoz - negyedikként zártak ötszáz párosban. Harmadik bajnoki címünket reméltük - és kaptuk Balla Virágtól, aki 1 mp-et vert Lakatos Zsanettre és nyerte meg a női kenusok magyar bajnoki címét.

16.00 KIV 500 m Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Hérics Dávid, Gacsal Ákos

16.07 CII 500 m Széles Gábor - Horváth Ákos // Krasznai Péter - Takács Mihály

16:21 NCII 500 m Balla Virág - Molnár Csenge (Szeged), Devecseriné Takács Kincső - Nagy Bianka (Szeged), Sáling Laura - Molnár Rebeka (Lágymányos)

Újpesi sikert hozott a férfi csapathajók mai versenye, a mieink a hatodik helyen zártak. Kenu párosaink a mezőny végén értek célba - a két egység közül Krasznaiék értek el jobb helyezést, nyolcadikként zártak. Devecseriné Takács Kincső is magyar bajnok, a szegedi Nagy Biankával 2 mp előnnyel verte a Balla - Molnár párost. Virágé a harmadik ezüstérmünk, Sáling Lauráék negyedikek. 

17.30 CIV 500 m Sáling Áron, Takács Mihály, Horváth Ákos - Viola Viktor (Diósgyőr) // Balla Levente, Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső, Krasznai Péter

Délután 5 órától 3 előfutam vár a Mix verseny résztvevőire, számukra egy órán belül jön a döntő is. Misiék óriási meccset vívtak, és végre a szerencse is mellénk állt. Második lett az egység, négy századdal a Dunaferr és két tizeddel a KSI-sek előtt. A csepeliek nyertek. Virágék a hetedik helyért meccseltek, és végül nyolcadikként értek célba. 

17.50 KII Mix 200 m Kammerer Zoltán - Kárász Anna (Szeged)

Szoros verseny volt, a ma már gyakori nyolcadik helyet szerezték meg Zoliék. Három arany és három ezüst tehát a mai mérleg, folytatás holnap reggeél 200 méteren, délután pedig jönnek az 5000 méteres döntők.